Jumaat, 31 Oktober 2008

eNtry SepTember

badan lesu..
penat..
tp mata xleh pejam la..
hurm..layan intenet la!
pas2 t'igt plak blo aku yg aku lom abes update
hati xtenang plak
k la..abeskan sume mlm nie!
hahahaa..

september 2008

per yg besh ek??
erm..special day for my beloved kaSih
11 Sept 2008
genapla umur kaSih 23 thn
(haha...sebaya ng aku ar!!)
so,aku t'gerak hati nk selebret awal sket
on 7 Sept - Sunday
sbb takut aku kena g outstation or memana on dat day
tmbh plak en.amazy baik ati
nk blanje aku ng kasih mkn
kt TGI Friday
so..aku tumpang sekaki selebret besday kaSih
beli kek 3 piece aje

"Almond Cheese" kot from Secret Recipe
sukanyer kaSih!
this a lil appreciation for u kaSih..

aum....sedap x??

semangat dia potong kek!

aik...suap aku blk plak!!
to encit jOZa & my siS maZ..thanx for da treat!

maka nyer...setiap yg Allah jadikan tu, pasti ada hikmah yg x t'duga akal kita utk memikirkannyer

on 11 Sept, pas opis aku ajak kaSih kuar minum2..memandangkan aku xg outstation memana.so..kena selebret lg skali aa...haha!

then, otw aku ke kota d'Sara,aku dpt SmS dr alang aku,

"alang eksiden teruk!tp alang xde pape..ank2 pon selamat"

uiks..kaget aku sekejap..baru sejam td aku dok SmS ng dia,dia kt pasar juadah..eish....alang nie memain kot!tetiba fon aku berdering..along bgtau aku,

"alang eksiden..skg along otw g amik umi..k.Yia kt mana nie??"

aku t'senyap..kaget..kelu...tp alang ckp dia xde pape.so..rilex2...saat aku nk merilex kan diri,fon aku bunyik lg..1 lg SmS..

"k.Yia,alang sakit dada sgt2!!kalo alang mati,tlg ckp kt ummi..alang mintak maaf bebyk!smpaikn maaf alang gak kt adik beradik yg lain.alang syg korg!"

perh..time tu air mata aku berderai2...xtahan dah aku...smpai je umah kaSih,dia msk kete..aku tros nanges kt dia..aku btol2 takut!

alang abang yg paling rapat ng aku.w'pun zaman kanak2 aku dulu,aku penah m'benci dia.mana tak nyer,beza umur aku dgn alang - 9 thn! alang dh diiktiraf ank last..tiba2 cmner ummi&ayah leh eksiden,dptla aku..alang cm xleh terima kehadiran aku..pantang tgk aku hepi...dia akn cuba sedaya upaya bg aku nanges!satu kepuasan kalo dia tgk aku nanges..bygkan,klo aku tgh dok diam2 tgk tV,dia dtg sblh aku,dia sepak aku smpai aku t'pelanting (FYI-dulu kecik2,aku kurus aje..) xpon,ms dia nak main patung askar (feveret dia main patung askar tu)..dia suruh aku susun patung2 askar tu dlm barisan..kena lurus2..dkt 100 ekor gak patung askar tu..jenuh aku menyusun..kalo xlurus,dia suruh susun blk..bile dh lurus..dia amik pistol..tros tembak sume..pang..pang!!jatuh la abes sume askar tu...pas2 suruh aku susun blk..aduhai!!kalo xbuat,nant dia sepak aku...hahaha...lawak plak time t'igt.

start aku msk TIKL, dia br stat baik ng aku.xtaula dia mimpi apa..dia slalu dtg hostel aku,bg duit la,mknn la,belikn brg la..smpai la skg..keakraban kitorg mmg kool gile!aku leh cite ape saje ng dia,sbb dia sporting bangat!lg2 psl bF..dia akn bg pndangan sbgai sorg laki..

tetiba jd cmnie..aku kaget..aku xnk hilang abg yg plg kewl dlm dunia aku nie..ya Tuhan..ko selamatkn la abg aku,Khalimy Azhan Md Thani.jgnlah ko ambil nyawa nyer ya Rabbi..dialah p'ganti arwah ayahku..tlg kami ya Pengasih..

smpai je kt hosp. Klang,aku b'gegas pegi ke bhg Emergency,tros carik alang..nurse tu follow line kuning..aku tgk kt dinding,apa makna line kuning? "SEPARA KRITIKAL" ya Allah..b'derau darah aku.smpai2 jek kt wad tu,aku nmpk akak ipar aku dok pegang ank2 dia.alya (sulong) bengkak kt dahi, damya (2nd) b'darah idung, & sofya (last) xde cedera pape..btol la ummi ckp,bdk kecik nie, Malaikat tatang dia.alhamd Ya Tuhan!

then,cpt2 aku carik alang..lega hati aku tgk alang mampu t'senyum even ats stretcher..dia xde pape.alhamd..cuma jari kanan and kt lutut kena jahit sbb luka kena serpihan cermin.doc ckp, sakit dada perkara normal,sbb hentakan kuat yg tiba2..2-3 hari nant elok ar..alhamd..

ha..citer psl doc, aku bengang btol.rupa2nyer,dh lebih sejam doc cina tu amik X-ray n nurse jahit luka abg aku,dia xde pon dtg kt abg aku,bgtau condition ke apa..buat xtau aje!sibuk dok b'sembang ng doc2 pelatih cina kt situ..aish..jual minyak ar tue!kaSih pegi kt dia tny,dia leh pandang aje..dan angguk2..aku tros g kt dia..n speak in English..n realize what??br dia bgn dtg kt abg aku, n explain condition abg aku..(smbil speaking omputih gak!) chess...double standard btol!kpd kwn2 aku yg jadik doc..jgnla jadik cm doc cina bangang nie!

nie pic kete alang..rupa2 nyer alang t'lelap..xsmpai beberapa saat..tau2 dh dum!!




terima kaSih ya Allah..kerana Kau kabulkan doaku

terima kaSih..kaSih..sbb sentiasa ada di sisi ku..saat aku memerlukan dirimu

nasib baik dh selebret besday kaSih earlier!alhamdulillah...

Sabtu, 25 Oktober 2008

eNtry kOnVo

ok..smbg cite bln 8
pada 23/8/08
lengkap lah aku b'gelar seorg graduan

pg tue,aku lmbt plak bgn
sbb mlm td br blk dr genting
jln mRR2 jem plak

aku smpai blkg dewan
org dh nk msk ke dlm dewan dah
puas aku kena bebel ng lecturer tu
naseb bek sempat


lean and k.Yang 2org yg ikut msk dewan menyaksikan
istiadat konVo yg penuh makna tu utk aku
ummi+alang&family+angah&family+along&family
dtg slps aku kuar dr dewan


yg xbesh nyer
kaSih xdpt hadir b'Sama
coz adik dia (nOme) tunang
pd hari yg sama
huhu...sedey...


ok..put pic dpt dr cd uniTen bg
(piC kt studio will update later..cD lupa letak mana ntah)

smile to da camera!! =)


LTR: alang, lean, uMMi, mE, angah, along
my lovely friends

mlm tu, kitorg c'br8 our grad nite
kt F1,seri kEmbgn
then.c'br8 skali becoming besday eLLy - 29/8
yelah..msg2 dh keje nie
xde ms nk jupe nnt..hihi...

then,esoknyer
baru la aku g jupe kaSih
n mekYah (my lOVely cuzzie..)
sedey nyer...sume kedai lak tutup
nk amik gmbr studio
maka nyer...kami b'gmbr kt playground
dlm ari yg ujan lak tue
dsbbkn sume photgrapher xb'tauliah
abes blur sume gmbor
uhuk2...



Ahad, 19 Oktober 2008

eNtry baSi parT 1

hurm...
arini goyang kaki kt opis
jakg nk berangkat ke warehouSe cek brg

ok2...
smentara ada ms jap nie
nk msk entry baSi utk oGos nyer
las entry is on July
cite yg penting2 jelah ek..


19/8 - 29/8

hurm...
aku antara yg selected dlm technical team
utk pegi skyway maintanence training
mebi sbb aku sorg jek pompuan kot
kt genting

syiok gak..


tp dsbbkn ms tue cuti skolah
hotel sume full house
so,aku t'pksa la
dok kt hotel seri m'sia
kt kaki bukit tu sorg2..
hihi..dhla dorg menakut2kan aku hotel tu berhantu
naseb bek xde pape jadik


ok..some piC
coz 1 pic can have thousands story
xyah penat aku menaip


wallaweh...pendek nyer aku!tp sblh GM beb.. =)

nie ms farewell utk mr.Diego. he's an Italy man

erm..yg plg m'cabar dan stress nyer time nie
(bayangkan..training pon stress)
dorg memandang rendah kebolehan aku sbg
seorang engineer pompuan
siap org 2nd bsr genting tue,
cal boss aku n complaint
nape comp htr sorg pompuan kt cnie
wasting aje!


siot btol...
boss aku tros cal aku
too make sure dat i'll perform well
so dat i can proof to them
pompuan pon leh buat keje la!!

so..aku pon kaw2 la wat keje
siap panjat tower lg..
korg pon tau tower cable car korg naik

g genting tu tggi mana kan..
smpai la aku jadik kesayangan instructor Italy tu
hihi...




LTR: me, bOb, mR.DiEgo, ZaidI

nie ats tower..slamber dia je nk peluk2 aku!


bukti aku wat keje! hihi...

alamak....bos mari

nant smbg lg yer!

Khamis, 16 Oktober 2008

rindu bangat sama kamu!!

hye blog...

sorry ye..lama xb'cerita ng kamu.
aritu g raye umah shida..skali ng kaSih & kecix
kaSih yg beria2 ajk beraye umah shida
sbb ms tue kitorg kt area puChong

tp xrugi jugak
sbb shida sediakan santapan enak utk kitorg
spaghetty bolognaise beb..
masak sendri taw..xpkai prego pny!
hihi..

n lantas itu,
shida marah aku..
dia ckp;
"cuba uodate blog ko tue..naik muak aku baca!"
hahahaha..
naseb xkena cubit ng che'gu shida (stylo ejaan cikgu dulu2 kn?)

sorry la kwn2..
aku sgt2 bz..
muka aku nie kalo msk opis,
mest boss igt aku xde keje
dia nk aku hari2 g site
jupe customer
repair sume system
smpai xde mslh lgsg

maka..
blk rumah aku amat2 keletihan
broadband aku byr 2bln
tnpa aku guna lgsg!
chet..mengayakan maxis aje
nk wat cmner kan

nnt la...
aku mskkn entry dr bln oGos pny
biar smpai t'muntah shida nk baca..
hihi...

nnt sila bc dr bwh..
sbb aku pasti edit date utk entry itu

bye sahabat2..
bye kiSah kaSih..
i'll come back soon
promise!!
=)