Jumaat, 31 Oktober 2008

eNtry SepTember

badan lesu..
penat..
tp mata xleh pejam la..
hurm..layan intenet la!
pas2 t'igt plak blo aku yg aku lom abes update
hati xtenang plak
k la..abeskan sume mlm nie!
hahahaa..

september 2008

per yg besh ek??
erm..special day for my beloved kaSih
11 Sept 2008
genapla umur kaSih 23 thn
(haha...sebaya ng aku ar!!)
so,aku t'gerak hati nk selebret awal sket
on 7 Sept - Sunday
sbb takut aku kena g outstation or memana on dat day
tmbh plak en.amazy baik ati
nk blanje aku ng kasih mkn
kt TGI Friday
so..aku tumpang sekaki selebret besday kaSih
beli kek 3 piece aje

"Almond Cheese" kot from Secret Recipe
sukanyer kaSih!
this a lil appreciation for u kaSih..

aum....sedap x??

semangat dia potong kek!

aik...suap aku blk plak!!
to encit jOZa & my siS maZ..thanx for da treat!

maka nyer...setiap yg Allah jadikan tu, pasti ada hikmah yg x t'duga akal kita utk memikirkannyer

on 11 Sept, pas opis aku ajak kaSih kuar minum2..memandangkan aku xg outstation memana.so..kena selebret lg skali aa...haha!

then, otw aku ke kota d'Sara,aku dpt SmS dr alang aku,

"alang eksiden teruk!tp alang xde pape..ank2 pon selamat"

uiks..kaget aku sekejap..baru sejam td aku dok SmS ng dia,dia kt pasar juadah..eish....alang nie memain kot!tetiba fon aku berdering..along bgtau aku,

"alang eksiden..skg along otw g amik umi..k.Yia kt mana nie??"

aku t'senyap..kaget..kelu...tp alang ckp dia xde pape.so..rilex2...saat aku nk merilex kan diri,fon aku bunyik lg..1 lg SmS..

"k.Yia,alang sakit dada sgt2!!kalo alang mati,tlg ckp kt ummi..alang mintak maaf bebyk!smpaikn maaf alang gak kt adik beradik yg lain.alang syg korg!"

perh..time tu air mata aku berderai2...xtahan dah aku...smpai je umah kaSih,dia msk kete..aku tros nanges kt dia..aku btol2 takut!

alang abang yg paling rapat ng aku.w'pun zaman kanak2 aku dulu,aku penah m'benci dia.mana tak nyer,beza umur aku dgn alang - 9 thn! alang dh diiktiraf ank last..tiba2 cmner ummi&ayah leh eksiden,dptla aku..alang cm xleh terima kehadiran aku..pantang tgk aku hepi...dia akn cuba sedaya upaya bg aku nanges!satu kepuasan kalo dia tgk aku nanges..bygkan,klo aku tgh dok diam2 tgk tV,dia dtg sblh aku,dia sepak aku smpai aku t'pelanting (FYI-dulu kecik2,aku kurus aje..) xpon,ms dia nak main patung askar (feveret dia main patung askar tu)..dia suruh aku susun patung2 askar tu dlm barisan..kena lurus2..dkt 100 ekor gak patung askar tu..jenuh aku menyusun..kalo xlurus,dia suruh susun blk..bile dh lurus..dia amik pistol..tros tembak sume..pang..pang!!jatuh la abes sume askar tu...pas2 suruh aku susun blk..aduhai!!kalo xbuat,nant dia sepak aku...hahaha...lawak plak time t'igt.

start aku msk TIKL, dia br stat baik ng aku.xtaula dia mimpi apa..dia slalu dtg hostel aku,bg duit la,mknn la,belikn brg la..smpai la skg..keakraban kitorg mmg kool gile!aku leh cite ape saje ng dia,sbb dia sporting bangat!lg2 psl bF..dia akn bg pndangan sbgai sorg laki..

tetiba jd cmnie..aku kaget..aku xnk hilang abg yg plg kewl dlm dunia aku nie..ya Tuhan..ko selamatkn la abg aku,Khalimy Azhan Md Thani.jgnlah ko ambil nyawa nyer ya Rabbi..dialah p'ganti arwah ayahku..tlg kami ya Pengasih..

smpai je kt hosp. Klang,aku b'gegas pegi ke bhg Emergency,tros carik alang..nurse tu follow line kuning..aku tgk kt dinding,apa makna line kuning? "SEPARA KRITIKAL" ya Allah..b'derau darah aku.smpai2 jek kt wad tu,aku nmpk akak ipar aku dok pegang ank2 dia.alya (sulong) bengkak kt dahi, damya (2nd) b'darah idung, & sofya (last) xde cedera pape..btol la ummi ckp,bdk kecik nie, Malaikat tatang dia.alhamd Ya Tuhan!

then,cpt2 aku carik alang..lega hati aku tgk alang mampu t'senyum even ats stretcher..dia xde pape.alhamd..cuma jari kanan and kt lutut kena jahit sbb luka kena serpihan cermin.doc ckp, sakit dada perkara normal,sbb hentakan kuat yg tiba2..2-3 hari nant elok ar..alhamd..

ha..citer psl doc, aku bengang btol.rupa2nyer,dh lebih sejam doc cina tu amik X-ray n nurse jahit luka abg aku,dia xde pon dtg kt abg aku,bgtau condition ke apa..buat xtau aje!sibuk dok b'sembang ng doc2 pelatih cina kt situ..aish..jual minyak ar tue!kaSih pegi kt dia tny,dia leh pandang aje..dan angguk2..aku tros g kt dia..n speak in English..n realize what??br dia bgn dtg kt abg aku, n explain condition abg aku..(smbil speaking omputih gak!) chess...double standard btol!kpd kwn2 aku yg jadik doc..jgnla jadik cm doc cina bangang nie!

nie pic kete alang..rupa2 nyer alang t'lelap..xsmpai beberapa saat..tau2 dh dum!!




terima kaSih ya Allah..kerana Kau kabulkan doaku

terima kaSih..kaSih..sbb sentiasa ada di sisi ku..saat aku memerlukan dirimu

nasib baik dh selebret besday kaSih earlier!alhamdulillah...

2 ulasan:

mawar berkata...

wohoo..darah aku turut sama berderau baca entry ko nih am. alhamdulillah..smua selamat..

kaSih.CinTa.GadiS berkata...

ahaha...
mmg saje aku buat unsur2 saspen!
hihi...