Jumaat, 8 Mac 2013

good news and bad news

Good News

arini dah masuk 9hb...
akhirnya, gaji dah masuk!!
hahahaha...
itupun sbb kebetulan smlm g HQ
ada product demo by HILTI Services
so dptla g collect cheque skali
terus g bank in
pastu tny along, bila cheque nie clear
dia ckp sbb Jumaat,
so paling awal Selasa depan..
duhhhhhh.... mampusssss!

masuk keje pg sabtu nie
(lemau giler hokeh sabtu keje!)
1st thing aku buat
bukak RHBNow
yay..... dah masuk!!!
menipu jek along
bikin daku cuak..
hahahahaha..
saborrrr jelah..

Bad News

Fon aku rosaaaaaaaaaakkkkk.....!!!!
Argghhh.... tau je ko kan gaji aku dah masuk
Ko xpenah buat hal ngan aku
time nie plak ko nak wat hal
aduihhhhh....

skrin gelap gelita
charging pun xmasuk
on pun lg la xbuleh
tp yg pelik,
bila try call in
bunyik fon x angkat!!!
WTH??
fon aku xde bunyik/xde pape
cm mati
cmner leh bunyik x angkat???
STRESSSSSSS

janganla kena format ke hape
rs nak nyesal hantuk kepala kt dinding nnt
segala gambar sume ada dalam tuh
gmbr Irfan dr lahir smpai la ke besor
sama gak ng gmbr Aareez
pleaseee Allah.. bantulah hambaMu ini


(bukan gambar sebenar yeee...hihi!)

hukhuk..

Khamis, 7 Mac 2013

Adam Aareez Ilham

Best nyer opis leh hapdet blog!
Hahaha.. tp jgn expect la aku yg pemalas nie nak update post hari2.

Makanya, disebabkan kerinduan x tertahan nie
aku nak cerita la pasal anak-anak aku...
Iye..
2 tahun kawen dah leh sebut anak-anak yer..
Kalo 3 tahun kawen?
anak-anak-anak
Choyyy!!
Hahahaha...
(apsal aku taip cm dlm whatsapp jek nie??)

Ms check up 8 bulan yg aku risau sgt tuh,
Alhamdulillah doc HKL allow aku untuk bersalin normal
It's called VBAC (Vaginal Birth After Ceasarian)
Memula tgk doc tulis VBAC terus buat muka blurrr
Rupanya gitu...
Bila balik aku wat gak la study pasal VBAC nie
Byk gak risiko, tp aku decide nak go for it!

Alhamdulillah peknen kali nie
Aku xde alahan yang kuat sgt
Darah tinggi pun xde
Cuma nyer aku suffer back pain
Especially klo drive and stuck in traffic jammed!
Perh.. mmg seksa x hengat
aku asek monteng g keje
End up aku berhenti sbb rs sgt xbest
Gi keje, org sume usha ko cm alien woksyop

Tapi.. @36w, darah tinggi aku tetiba naik mencanak2
Doc nak sumbat masuk wad
Aku xnak.. sedih weh...
lagi2 klo teringat si kecik nie
Cam xpuas manja jek lagi....

@37w, doc xnak hold lagik...
Tros sumbat aku msk wad
msk hari sabtu.. Tu pon aku delay lg..
Siap gi pasar malam apa sume,
Baru la gi serah diri

Ahad 9/12/12 kol 7pg
Doc mskkan ubat induce
Lps induce kena bed rest sejam
Pastu nurse dtg wat CTG kt perut
Tghari tu ms waktu melawat
Aku okay lagik
Leh makan per sume
kaSih dtg lepak ngan aku

kol 1ptg doc check dh bukak 2-3cm
ms tu dh stat sengal2 ubi sakitnya
kol 3ptg sakit makin kerap
tp muka control cun
kali nie xde GL
dokla kt 3rd class
akak sebelah katil mmg jenis potpetpotpet
terpaksa layan sembang dgn muka control konon xsakit sgt
klo dlu dok bilik sorg, layan tido jelah

kol 5ptg doc cek baru 4cm
terus htr masuk labour room

aku paling xsuka dok dlm labour room
sbb dh xbebas.. xleh mkn/minum
xleh nk solat
kejap2 doc msk nak cek bukaan..

paling xtahan nk pecahkan air ketuban
dh j***k smpai sakit gile
leh la plak ckp xdapat??!!!
pastu cek bukaan plak
haiyaaaaa...

kali nie doc offer epidural
aku ckp xnak
barula aku rasa sakit nak bersalin tuh masha Allah
sakitnyaaaaaaaaaaa....
setimpal dengan reward mati syahid tuh
(aku xniat nak takutkan korg eh mana yg blom pernah bersalin tuh)
pusing kanan xkena
pusing kiri xkena
aircond plak sejuk gile
kaSih jap2 kuar sbb sejuk sgt
aku nie terpaksa la menanggung kesakitan & kesejukan
huhu...

jam dh kol 9+mlm cmtu
doc tgk ctg aku
then dorg pggil pakar
and speak languages that i couldnt understand
bukaan masih 5cm walopon contraction dh menggila

kol 11mlm bukaan masih 5cm
baby progress not so good
cm gaya nak lemas
fetal destress
doc ckp nak tggu lagi..

kol 1pg still xde progress
doc ckp kol 4pg klo still xde progress
kita terpaksa czer ye puan
aku terus ckp
doc, selamatkan anak saya
kalo czer lebih baik. it's better do it now
sy pun dh xde tenaga nak tahan sakit
dan xde tenaga lg nak push klo normal
bukaan masih 5cm
and i know already
progress mmg sebijik sama mcm melahirkan Irfan dulu
maybe bukan rezeki aku nak bersalin normal
apa yang penting baby yang aku kandungkan 9bulan nie selamat
tu jek dlm kepala otak aku time tuh

so, terus doc amek surat and etc
briefing itu ini psl ceasarian
kaSih kt luar ms tu
dia pun terkejut aku kena czer
tp dia pun sama, nak baby and mommy selamat

kol 2.28pg
Adam Aareez Ilham dilahirkan
Alhamdulillah... cukup sempurna kejadian Allah
dan aku bersyukur segalanya ats segala rezeki yg Dia kurniakan

Okay,
sambung di entry yang lain
Salam
Irfan welcoming adik Aareez home
Fresh from oven 
2nd day
(konpius... anak2 aku lahir je muka mesti sama sebijik cm MIL aku!! hahaha)
Irfan 1st visit adik at hospital






Selasa, 29 Januari 2013

Makan • Chilli's KLCC

Punye la lama aku x update blog
Citer psl delivery Adam Aareez still dlm draft xsiap2.. Hahaha..
Tetiba arini makan punye pasal, aku teruja plak nk update blog
•Hehe•

Since kaSih sgt ssh utk cuti,
So bila dia cuti, aku sgtla memanfaatkan waktu dia utk aku&anak2
Klo time cuti dia kuar ng kwn, dia blk mmg muncung aku pjg sedepa la kan... Hahaha..

Cuti Thaipusam br nie
Kami pegi ke Nilai 3
Semata2 nak beli tilam lembik utk umah sewa kami nant
•umah sewa?? Tu cite entry lain la..•

Blk dr Nilai 3,
kaSih ckp nk bwk g mkn tempt yg kita xpernah mkn
So, aku cm.. Gi mana ek?
No idea
KLCC ok x?
Ada apa ek KLCC?
Bantai jelah... Cm da lama gak xg msk dlm KLCC tuh..
Dat day bwk Irfan main kt kolam air kt park tu je

Hurm.. Tgk kt instag, ramai jek kwn2 cm mkn kt Chilli's tu
Rs cm nk try
Tgk malay&arab (with hijab) ramai yg queu..
kaSih siap g i'view doorperson tuh tmy psl halal&cara masak&bla bla bla..
So dia ckp
Jom jelah try



Nie meal aku.. X igt plak nama menu nie..
Firecracker ..... Cmtulah namanya..
Hrga rm28++ cmtu
Pd aku, the fish is nice. Sos dia cm rs herbs2 gituw..
Nasi tu sgtla xkena ng tekak aku
Sgt rs berempah&too dry
Fresh vege ok
Score:6/10



Yg nie kaSih punye meal.. Chic breast..
Hrga RM40 kot..
The mushroom was awesome
Chic okay jelah..
Mashed potato cm sedap gak+ada beef bacon utk mkn ng mashed potato tu. Kuah kena mintak sbb dia xde gravy.
Score: 7/10



Kids eat for FREE! 1 adult main course entitle to 1 FREE kids meal
Macaroni&cheese tu sgtla xsedap!
Tastless, &the penne were overcooked. Lembik. Naseb bek FREE.. hahaha...
Tp ayam&fries tu awesome! Ayam tu cm udang goreng tepung, sgt crispy tepung dia.



Yg plg awesome, the view.. Sgt marvellous! Klo mlm new year, syok tgk bunga api dr sini.. Hehe..

Overall, the bill was RM99.50! hurm... Service okay la.. (mintak warm water smpai 4x xsmpai2!)
N i really dont get what "Chilli's" stand for? Mknn sume nyer x pedas pun??? Hurm...
Mebi this is 1st&last i'm having dinner here. At least, nie bukanla tempt yg kitorg xpernah mkn...! Hahahaha...



Irfan sentiasa dgn fries nyer.. Siap nak cicah ketchup hokay?!



Pose seblom makan... Irfan dh jeling2.. Doa dh baca, bila mau mkn??



Aareez yg xtau pape.. Lena dlm stroller.. (Sorry the pic upside-down)


My kaSih... Thanx for da treat!! (^_^)



"gendang gendut tali kecapi..
Kenyang perut senang hati!!"
(tapi yg m'bayor x brp nk senang hati sgtlaaa.. Hahaha!)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 5 Januari 2013

Andainya aku tau apa yg berlaku esok..

Dikala aku bertindak utk m'akhirkn sesuatu... Aku disoal samada tidakkah aku memikirkan ianya adalah permulaan kpd sesuatu?

Aku mempersoalkn keburukan? Tp adakah aku tidak melakukan perkara yg sama? Macam lah aku ni sempurna??

Aku di tempat yg benar atau salah?

Bahagiakah aku andai keputusan ini dituruti?

Dikala aku cuba m'bilas luka dgn air mata.. Dan cuba m'berhentikan ia tanpa mengalir lagi.. Aku terfikir.. Walau tiada air mata, mampukah aku tersenyum bahagia seperti dulu??

Harusnya, kebaikan yg harus dinilai, bkn keburukan yg perlu dihakimi..

Namun, hati ini sudah terlalu pedih lukanya. X mampu ditahan lagi..

Tapi, bagaimana dgn hatinya? Sungguh... Aku tidak dpt m'baca hatinya.. Bagai terlalu sarat, xdpt aku m'baca dr matanya..

Maafkan aku..
Andai sebenarnya aku yg bersalah..
Andai sebenarnya aku lah punca segala..

Andainya aku tau apa yg berlaku esok..

Allahu Akbar! Hanya Engkau yg maha mengetahui...
Aku berserah..

Kembalikan nikmat cinta anugerah terindahMu dlm hati kami..

- Posted using BlogPress from my iPhone

Khamis, 15 November 2012

Nervous!

Salam semua..

Hal nie aku dh share kt FB. Thanx pd kwn2 yg m'doakan kesejahteraan aku.

Dis week aku dh genap 36w. Rs culas, cuak, sebu perut, contraction #ehtetiba! Hahaha.. Btol, bila mlm aku rs false contraction. Mula lah gelabah nak qol kaSih bagai.. Tp tahan perasaan. Bila pg dh xde pape. Hahaha..

Td ada gak chatting ng "kawan lama" kt whatsapp. He's a doc. used to be admirer gile kt dia. Hakhak! Tny opinion dia, dia ckp mmg kena czer gak kot dis time, unless aku terberanak awal dr jangkaan. Sbb my scar is too young.

Maka.. Aku redha.. Mebi rezeki nak beranak ramai cm Kak Ngah aku (ank ada 7org beb.. Skrg planning nk bukak IUCD sbb nk tmbh yg ke-8!! Fuhh.. Respek!!) xkesampaian la buat aku.. Maximum 4. Tu pon tgk lps doc operate dis time, cmner ghupenyer kt dlm tuh. Klo ok, br la leh menambah. Klo idok, hny kuasa Tuhan yg menentukan.

So, esok aku g check up kt HKL dgn redha hati seikhlas2nya klo doc wat keputusan utk czer aku. Cuma aku xbrp nak ikhlas klo doc tahan aku kt wad. Aku nak dok umah.. Nk abeskan masa ng bdk Ipan nie ha... Sepuas2nya sblm adik dia kuar nnt.

Dhla dia dh pndai jalan. Terkedek2 ke sana sini. Suka plak buat muka chomel
Bila org marah/snap gmbr dia. Pndai amek hati.. Main2 kesana sini, pastu dtg kt kita, cium kita.. Mmmmbbbuaahhhh!! Hamek kau air liur dia. Hahaha.. Gigi tumbuh lg 2 sblh bwh..make it total to 8 teeth. Alahai anak.. Geraaaaammmm taw!!!

Okla.. Hope korg doakn yg terbaik utk aku. Moga Allah mmbalas budi baik kalian yg sudi mendoakan aku.

Jom layan pic Irfan.. (^_^)




Muka budak nakal!!


Bonda, jom jalan2....!!


Posing sexy u ollls...!!


Pantang ada flash...!!!


Geng botol susu tumpas!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 7 November 2012

Ya Allah.. Permudahkan urusan sahabat2ku

Salam semua

AidilAdha thn nie agak meresahkan buat aku. Not certainly on me, tp pd sahabat2 aku.. More to say BFF.
Sehari sblm Aidil Adha, aku dikejutkan dgn berita pemergian arwah ayah Sheera (BFF since UNITEN). Dlm kol 11pg. Kami mmg tau arwah dlm keadaan kritikal dsbbkn kanser hati. Arwah menghembuskan nafas terakhir lebih kurang jam 9++ pagidi hospital Prince Court dan disempurnakan di Masjid Asy-Syakirin KLCC. Aku xsempat nak ke sana, tp terus ke Kajang sbb Sheera ada di rumah.

Sesampai di sana, sebak hati melihat sahabat aku menangis di tepi katil arwah bersama 2org lg adik perempuannya. Aku, Aini & Eva bersama2 ke sana. Alhamdulillah, sempat jugak bacakan senaskah Yassin utk arwah. Sebelum asar, jenazah dibawa ke masjid kajang utk sembahyang sekali lagi dan disemadikan di tanah perkuburan kajang.

Aku doakan ko tabah Sheera. Ko kena kuat utk adik2 dan mak ko. Klo ko rs xbermaya, kami sentiasa ada utk ko. Aku turut merasai kesedihan ko sbb nasib kita serupa. Sedekahkan Al-Fatihah & Yassin utk arwah. Hny itu tanda kasih sayang kita yang dpt disampaikan kepadanya.



BFF since UNITEN (LTR: aku, Eva, Elly, Sheera, Aini. Xde dlm gmbr- Ct)

Selepas AidilAdha, pagi Isnin, sekali lagi dikejutkan berita sedih dari Che'Ziela (BFF dr Form 1, SMKASL). "Sunshine" nya telah meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya pd ptg Ahad smlm. Arwah dlm perjalanan pulang dr kampung, Pahang menuju ke Nilai. AllahuAkbar! Berat sungguh dugaan mu Che'Ziela..

Diorg dh berkawan hampir 10bln dan insyAllah arwah&Che'Ziela berhajat untuk meneruskan perhubungan mereka kpd yg lebih serius. Che'Ziela pulak barulah pertama kali merasai manisnya alam bercinta. Bila dh smpai stage sebegini, tetiba dugaan ini pula yg hadir.

Khabarnya, arwah mmg xbrp sehat pd hari tu. Tp tetap blk ke Nilai kerana ada class pd Isnin esoknya. Dlm perjalanan, arwah terbabas msk ke longkang. Mungkin terlalu penat menunggang motor dlm keadaan yg xberapa sihat. Alhamdulillah, ada insan yg membantu dan menghantar arwah ke hospital. Namun, Allah lebih menyayanginya. Lebih kurang jam 7++ ptg, arwah di jemput pulang ke rahmatullah.

Syukur jugak fon nyer xhilang. Che'Ziela terima sms dr fon arwah mengatakan yg arwah telah meninggal dunia dan mohon sedekahkan AlFatihah dr kwn2 arwah. (Msg yg diforward kesemua phonebook arwah oleh ank sedare nya). Terkejutla che'Ziela..!! Isnin pg Che'Ziela terus berangkat ke Pahang berpandukan jalan yg diberikan oleh ayah arwah. Sempatla che'Ziela menatap wajah arwah buat kali terakhir.

Kepada Che'Ziela.. Aku juga doakan agar ko tabah melalui ujian ini. InsyAllah, perancangan Allah jauh lebih baik kerana Dia Maha Mengetahui segalanya. Pasti ada hikmah yg tak terjangkau akal kita untuk memikirkannya. Sekurang2nya, Allah telah memberikan kemanisan pd ko bersama dia walaupun hanya sementara. Sedekahkan lah AlFatihah&Yassin kpd dia. Setinggi mana kasih ko kpdnya, Allah lebih menyayanginya.



BFF since Form 1 (LTR: Che'Zila, Ayu Iena, -xde dlm gmbr: Diana)

Aku jugak dikejutkan dengan keadaan mak Maz (BFF since form 4, TIKL) yang disahkan menghidap kanser payudara at stage 4. Ms raya AidilFitri, dh beraya umah Maz sbb ms tu tau Mak xberapa sehat, sbb sakit kt tulang belakang. Tp lps raya, bila follow up sbb sakit tu, terkejut bila doc sahkan sakit Mak disebabkan kanser payudara. Sel kanser dh merebak ke paru2 dan tulang belakang (if i'm not mistaken).

2-3mggu lalu, sempat pegi ziarah mak kt HUKM. Sempat sembang2 ng mak sekejap. Ms tu mak belum buat kimo. Mak dok kt wad tulang. So, aku yg peknen + menggendong si kecik Irfan nie, dptla visit Mak. Pegi sesama dgn Ed&Noreen. Sembang2 kejap je, pastu Mak tido. Nmpk mak pun sgt letih.
Ptg td Maz qol, bgtau mak dlm keadaan kritikal. Skrg di wad ICU HUKM. Oh.. Aku pulak yg panik bila dgr Maz dh nanges2 kt fon. Lps terputus fon, aku tros whatsapp Nad, ajak pegi ke HUKM lps Nad blk keje. nad pun okay je, tros pick up aku then shoot tros ke HUKM. Tp dsbbkn hujan dan jem gilos, kitorg smpai dh lebih dr waktu melawat. Dh xdpt msk tgk Mak lg. Xpelah, yg penting dpt jupe Maz, peluk2 dia, calm her. InsyAllah tghari esok Nad ajk visit Mak skali lagi.

Mak Maz nie org nyer sgt ceria, dan dia sgt rapat ng kami, kwn anak2nya. Kitorg nie dh mcm ank2 dia jugak. Apa2 acara kitorg, nikah ke, kawen ke, Mak Maz mesti dtg! Aku bersalin kt hKL aritu pun Mak dtg visit. Sbb tulah rs sedih bila mak sakit cmnie.

Maz, be strong. Doa byk2. Kitorg pun akan doakan Mak supaya lekas sembuh dan kembali ceria seperti dulu. Mcmana kitorg rindu kt Mak, ko mest lg rindu! Kita doa sama2, moga Allah perkenankan doa kita semua! U'll always have us by ur side k?



Gambar Mak dlm keadaan kritikal - dr FB Ayong, (kakak Maz)



Doc mskkan saluran pernafasan untuk Mak.. Ya Allah, Kau permudahkanlah segalanya. Sembuhkanlah Mak.. Jgn biarkan dia derita.



Maz dan Mak on AidilAdha.. Dr blog Ayong - Pinky Momma.



Gambar Mak ms wedding Maz, 2009 kot?

Dat's all.. Buat kwn2 yg membaca, mohon sedekahkanlah AlFatihah buat arwah (Ishak -bapa Sheera & Rosmaini - bf Che'Ziela).. Juga titipkan doa buat Pn.Sharipah yg sedang berjuang melawan penyakitnya. Moga Allah membalas budi baik kalian.

***Blog updated: dpt qol at 4.30am, Mak Maz dh kembali ke rahmatullah. Patutla mata nie xdpt nak lelap dr td. Ya Allah.. Kuatkanlah hati sahabtku. Kau tempatkanlah Arwah dikalangan para ahli syurgaMu. Al-Fatihah.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 23 Oktober 2012

Me at 32w pregnancy





Diam x diam.. Kandungan aku dh msk 32w.. Kira lbh kurang nk msk 8bln dah la.. Tgk kt apps Baby Bump kt ats tuh tggl lg 52 hari jek.. Means 1 1/2 mths la..

Tetiba rs nervous!! Hahaha.. Mmg la 2nd time, tp yg aku nervous bila memikirkan mampu ke aku nak handle 2 baby BOY (InsyAllah) ??? Skrg nie pun, 1 keje umah aku xdpt nak buat. Klo Irfan xtdo, mmgla dia dok melekat jek ng aku. Mujur la ada kaSih yg byk sgt bantu aku jaga Irfan & setelkn keje2 umah.

Nnt Irfan dh ada adik cmner plak ye? Lg byk ragam ke dr skrg? Skrg nie mmg manja semacam la.. Agknya sbb dia tau dia nak dpt adik. So nak bermanja sebaik mungkin la masa yg ada nie. Hahaha..

Memikirkan plak babysitter nnt.. Umi mmg dh xlarat nmpk gayanya. Memula cdg nak htr Irfan jek kt BS. Baby umi jaga. Tp rasa2 kena htr both la. Sian kt umi.. Nk tros jd housewife, mmg la xmungkin kot. Byk hutang, t/jwb lg pd umi&adik bongsu ku.. Ish, pening2!

Xpelah.. Keep praying. InsyAllah, Allah akn permudahkan segala nya. Amiiiiiinnnn...

Aku pon doc lom decide lg samada proceed utk ceaserian or leh normal delivery. Memandangkn Irfan dlu emergency ceaser, plus history ms peknen kan Irfan aku ada high BP, Young Stroke dll.. Doc KKIA ckp most probably aku akn di-czer. Aku mmg berharap aku dpt delivery normal so dat leh beranak ramai2 lg.. Lebih dr quota 3 or 4. Tp, at this point aku rs biarla doc decide mana yg terbaik. Yg penting, baby & aku selamat. InsyAllah, dgn bantuan Allah yg maha Esa. Appoinment ng pakar HKL 16/11/12 nnt. Klo konfem czer, nak amek date 1/12. And nk request gak Dr.Haliza, yg czer aku time Irfan. Hrp2 boleh la nak pilih2. Budget hosp swasta ke aku nie?? Hehe.. Klo x, EDD is 17/12.

So far, peknen kali nie sgt kurang alahan, xde darah tggi walopon HB darah agak rendah sket dr sepatutnya, ujian minum air gula lepas.. Hurm, apa lg ek? So far, normal la.. Cuma aku sgt dan teramat la sakit pinggang. Xleh duduk dlm masa yg lama, especially waktu driving. Stuck dlm jammed mmg mbuatkn aku suffer!! Sbb tulah aku give up, nk tros decide resign keje aku kt KPM, Putrajaya. Huhu.. Aku xmampu. Syg gak, sbb ini menyebabkn aku xde GL n xdpt la dok 1st class kt HKL nnt. Kena byr plak tuh. Hurmmmm... Apa nak buat? (*_*)






Ini la position baby skrg at 32W. Sape yg guna Iphone, apps nie mmg sgt berbaloi2 bg aku.. Sila la donlod! (^_^)

Sedikit gmbr aku time peknen...



Ms nie aku br 3mths++ kot.. (with Kechix, Wanie, FynJamal, Tapir)



Nie ms majlis Berbuka Puasa bersama MT Umno. Hehe.. Nie dh msk 5mths++ kot..










Semua gmbr2 nie ms bln puasa br2 nie.. Oh, yg girl tu cik Wanie Razali. Dia la founder+president for Aaronators. Then opkos Aaron Aziz n accidentally bump jupe Remy Ishak kt carwash Kg.Baru.. Kelasss mak Jemah, amek gmbr ng retis je taw!! Hahaha..







Nie gmbr beraya.. Dh msk 6mths++. gmbr bawah ng bff Ina, dia awal 2weeks je EDD dr aku kot.




Celebrate besday aku kt Hadramawt Palace.. Thanx Along for da treats! Ms nie dh 7mths++ la kot..




Pra-tonton Ngorat at Cathay Cineplex.






Final covergirl magazine Dara.com & Nur.








Anugerah Blockbuster - recently la.. Dh msk 7mths++ da nie..

So far, perut aku mmg sgt ketara pembesarannya compare ms peknen Irfan, dh nak msk 7-8bln br aku pkai maternity cloth. Maybe sbb lemak2 x abes buang lg lps bersalin Irfan, dh peknen lg kot? Hahaha.. Brp aku gained weight aku xsure. Sbb 1st check kt klinik swasta, dia xde timbang plak. Aku rs2 kali nie byk gak naik.. Mebi 7-8kg gak kot.. Maka, harusla berdiet dgn jayanya yer lps bersalin nnt.

Ok, dh byk merapu. Gud nite u olls!

P/S: Ilang plak nervous towarda the end entry. Hahahah.. Sbb tgk gmbr Aaron Aziz kot??? Hahahahah...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 22 Oktober 2012

#budakIpan in da house!!

Hihi.. Budak kecik nie dh pndai wat aksi2 chomel bila ada flash hokey.. Sabor jelah. Menurun perangai sape lg kan klo x mak dia?! Hahahaha...

Ya Allah.. Kau sihatkanlah tubuh badan anakku. Berikan nya minda yg cerdik dan pandai. Jadikan dia anak soleh, yang mampu menjadi imam kpd adik2 waima masyarakat. Aku bersyukur kepadaMu krn mengurniakan Muhammad Irfan Ilham sbagai penyeri hidup kami sekelurga.











Pesan Bonda; dah ada adik nant, baik2 pakat ye syg?! Bonda syg anak2 bonda hingga ke syurga..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 17 Oktober 2012

Tabahlah Hati

Tabahlah hati
Andai pelangi yg kau harapkan
Tidak seindah warna2 ceria yg terpapar
Warna2 itu mampu menceriakan hatimu
Tetapi lama mana ia bertahan?
Mentari panas pasti dtg
Dan menghalau indahnya pelangi
Yg membuai jiwamu

Tabahlah hati
Andai kata-kata yg dilemparkan
Bagai belati tajam
Yang merobek dan menyiat setiap inci dirimu
Tenggelam dikau dlm tangisan yg berpanjangan
Mengharap mutiara jernih itu mampu meredakan gelora dirimu

Tabahlah hati
Andai dikau merasakan sakitnya tidak bertepian
Geloranya bagai tidak kan berakhir
Sesak menghela nafas bagai segalanya terbuku di dirimu selama ini
Hanya terluah dgn tangisan
Tiada kata2 yg mampu mententeramkan mu..

Tabahlah hati
Telah kau berikan dirimu sepenuhnya
Mengharap dikasihi dan disayangi setulusnya
Mengharap dibelai, disanjung dan dihargai
Mengharap kasih yg dicurahkan tiada terhenti

Benarkah kata yg diucapkan?
Beserta makna atau hanya melampiaskan kemarahanmu?
Sesungguhnya, hati ini tidak mampu menerima kata itu buat kesekian kalinya
Telinga ini bagai bernanah mendengar kata itu
Sungguh hati ini hancur, berderai

Aku sedar diriku tiada sempurna
Penuh kekhilafan dan kecanggungan
Mengharap utk dibimbing dan diajar dgn kasih syg
Menerima seadanya aku
Aku sentiasa berusaha menjadi yg terbaik dan teristimewa

Tapi jika tiada kau rasa keistimewaan itu
Dimanakah dudukku?
Dimanakah letakku?
Apalah erti diriku?

*air mata bagaikan tiada henti*

Tabahlah hati
Allah sentiasa merencanakan yg terbaik untuk hambaNya
Percayalah...
Permata dihadapanmu cukup indah
Mampu membuatmu tersenyum dikala dirimu rawan
Jalan yang terbentang pasti bahagia untukmu
Jika derita yg kau tempuh? Pasti ada sinar bahagia menantimu
Allah maha Adil

Tabahlah...
Hiduplah..
Senyumlah..
Bersyukurlah..

*terima kasih air mata menjadi peneman setia..*

- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 16 Oktober 2012

Ipan & Bonda

Alamak.. Posting at 4.30am!! Per mslh aku xleh nak tdo mlm nie? Leh plak scroll segala group kt FB, pastu instag, pastu layan Adam&Hawa kt Astro-On-The-Go.. (wajib!) pastu x gak ngantok, bc & komen kt blog org.. X gak ngantok lg.. Update sket la blog aku!! Hahaha.. *pasnie sila tdo ye Pn.Am..*

Dlu ms kecik2, aku ada habit. Nie kenangan ms arwah ayah masih ada. Ayah blk keje, dia akn lelap mata dlu ats sofa before naik blk n mandi etc. Time tulah aku suka selak baju ayah, pastu tiup kt pusat ayah.. Cm "brrrrrrr" gituw! Hahahaha.. Pastu Lean pun sibuk nak buat, tp dia kn baby lg.. Abes menjejeh air liur dia kt pusat ayah. Hahaha.. Mest ayh marah, "Kiwak bdk nie!" katanya..

Lately, Ipan pun ada hobi yg sama!! Suka selak baju aku bila aku baring.. Spot kt pusat, and "brrrrrrrr...!!" Adoyai.. Ank bonda sorg nie!!! Hahahaha.. Agaknya tu cara dia nak say "Hi" kt adik dia kot? Ipan... Ipan..!!




Gud nite sweetheart!!

- Posted using BlogPress from my iPhone