Jumaat, 8 Mac 2013

good news and bad news

Good News

arini dah masuk 9hb...
akhirnya, gaji dah masuk!!
hahahaha...
itupun sbb kebetulan smlm g HQ
ada product demo by HILTI Services
so dptla g collect cheque skali
terus g bank in
pastu tny along, bila cheque nie clear
dia ckp sbb Jumaat,
so paling awal Selasa depan..
duhhhhhh.... mampusssss!

masuk keje pg sabtu nie
(lemau giler hokeh sabtu keje!)
1st thing aku buat
bukak RHBNow
yay..... dah masuk!!!
menipu jek along
bikin daku cuak..
hahahahaha..
saborrrr jelah..

Bad News

Fon aku rosaaaaaaaaaakkkkk.....!!!!
Argghhh.... tau je ko kan gaji aku dah masuk
Ko xpenah buat hal ngan aku
time nie plak ko nak wat hal
aduihhhhh....

skrin gelap gelita
charging pun xmasuk
on pun lg la xbuleh
tp yg pelik,
bila try call in
bunyik fon x angkat!!!
WTH??
fon aku xde bunyik/xde pape
cm mati
cmner leh bunyik x angkat???
STRESSSSSSS

janganla kena format ke hape
rs nak nyesal hantuk kepala kt dinding nnt
segala gambar sume ada dalam tuh
gmbr Irfan dr lahir smpai la ke besor
sama gak ng gmbr Aareez
pleaseee Allah.. bantulah hambaMu ini


(bukan gambar sebenar yeee...hihi!)

hukhuk..

Khamis, 7 Mac 2013

Adam Aareez Ilham

Best nyer opis leh hapdet blog!
Hahaha.. tp jgn expect la aku yg pemalas nie nak update post hari2.

Makanya, disebabkan kerinduan x tertahan nie
aku nak cerita la pasal anak-anak aku...
Iye..
2 tahun kawen dah leh sebut anak-anak yer..
Kalo 3 tahun kawen?
anak-anak-anak
Choyyy!!
Hahahaha...
(apsal aku taip cm dlm whatsapp jek nie??)

Ms check up 8 bulan yg aku risau sgt tuh,
Alhamdulillah doc HKL allow aku untuk bersalin normal
It's called VBAC (Vaginal Birth After Ceasarian)
Memula tgk doc tulis VBAC terus buat muka blurrr
Rupanya gitu...
Bila balik aku wat gak la study pasal VBAC nie
Byk gak risiko, tp aku decide nak go for it!

Alhamdulillah peknen kali nie
Aku xde alahan yang kuat sgt
Darah tinggi pun xde
Cuma nyer aku suffer back pain
Especially klo drive and stuck in traffic jammed!
Perh.. mmg seksa x hengat
aku asek monteng g keje
End up aku berhenti sbb rs sgt xbest
Gi keje, org sume usha ko cm alien woksyop

Tapi.. @36w, darah tinggi aku tetiba naik mencanak2
Doc nak sumbat masuk wad
Aku xnak.. sedih weh...
lagi2 klo teringat si kecik nie
Cam xpuas manja jek lagi....

@37w, doc xnak hold lagik...
Tros sumbat aku msk wad
msk hari sabtu.. Tu pon aku delay lg..
Siap gi pasar malam apa sume,
Baru la gi serah diri

Ahad 9/12/12 kol 7pg
Doc mskkan ubat induce
Lps induce kena bed rest sejam
Pastu nurse dtg wat CTG kt perut
Tghari tu ms waktu melawat
Aku okay lagik
Leh makan per sume
kaSih dtg lepak ngan aku

kol 1ptg doc check dh bukak 2-3cm
ms tu dh stat sengal2 ubi sakitnya
kol 3ptg sakit makin kerap
tp muka control cun
kali nie xde GL
dokla kt 3rd class
akak sebelah katil mmg jenis potpetpotpet
terpaksa layan sembang dgn muka control konon xsakit sgt
klo dlu dok bilik sorg, layan tido jelah

kol 5ptg doc cek baru 4cm
terus htr masuk labour room

aku paling xsuka dok dlm labour room
sbb dh xbebas.. xleh mkn/minum
xleh nk solat
kejap2 doc msk nak cek bukaan..

paling xtahan nk pecahkan air ketuban
dh j***k smpai sakit gile
leh la plak ckp xdapat??!!!
pastu cek bukaan plak
haiyaaaaa...

kali nie doc offer epidural
aku ckp xnak
barula aku rasa sakit nak bersalin tuh masha Allah
sakitnyaaaaaaaaaaa....
setimpal dengan reward mati syahid tuh
(aku xniat nak takutkan korg eh mana yg blom pernah bersalin tuh)
pusing kanan xkena
pusing kiri xkena
aircond plak sejuk gile
kaSih jap2 kuar sbb sejuk sgt
aku nie terpaksa la menanggung kesakitan & kesejukan
huhu...

jam dh kol 9+mlm cmtu
doc tgk ctg aku
then dorg pggil pakar
and speak languages that i couldnt understand
bukaan masih 5cm walopon contraction dh menggila

kol 11mlm bukaan masih 5cm
baby progress not so good
cm gaya nak lemas
fetal destress
doc ckp nak tggu lagi..

kol 1pg still xde progress
doc ckp kol 4pg klo still xde progress
kita terpaksa czer ye puan
aku terus ckp
doc, selamatkan anak saya
kalo czer lebih baik. it's better do it now
sy pun dh xde tenaga nak tahan sakit
dan xde tenaga lg nak push klo normal
bukaan masih 5cm
and i know already
progress mmg sebijik sama mcm melahirkan Irfan dulu
maybe bukan rezeki aku nak bersalin normal
apa yang penting baby yang aku kandungkan 9bulan nie selamat
tu jek dlm kepala otak aku time tuh

so, terus doc amek surat and etc
briefing itu ini psl ceasarian
kaSih kt luar ms tu
dia pun terkejut aku kena czer
tp dia pun sama, nak baby and mommy selamat

kol 2.28pg
Adam Aareez Ilham dilahirkan
Alhamdulillah... cukup sempurna kejadian Allah
dan aku bersyukur segalanya ats segala rezeki yg Dia kurniakan

Okay,
sambung di entry yang lain
Salam
Irfan welcoming adik Aareez home
Fresh from oven 
2nd day
(konpius... anak2 aku lahir je muka mesti sama sebijik cm MIL aku!! hahaha)
Irfan 1st visit adik at hospital






Selasa, 29 Januari 2013

Makan • Chilli's KLCC

Punye la lama aku x update blog
Citer psl delivery Adam Aareez still dlm draft xsiap2.. Hahaha..
Tetiba arini makan punye pasal, aku teruja plak nk update blog
•Hehe•

Since kaSih sgt ssh utk cuti,
So bila dia cuti, aku sgtla memanfaatkan waktu dia utk aku&anak2
Klo time cuti dia kuar ng kwn, dia blk mmg muncung aku pjg sedepa la kan... Hahaha..

Cuti Thaipusam br nie
Kami pegi ke Nilai 3
Semata2 nak beli tilam lembik utk umah sewa kami nant
•umah sewa?? Tu cite entry lain la..•

Blk dr Nilai 3,
kaSih ckp nk bwk g mkn tempt yg kita xpernah mkn
So, aku cm.. Gi mana ek?
No idea
KLCC ok x?
Ada apa ek KLCC?
Bantai jelah... Cm da lama gak xg msk dlm KLCC tuh..
Dat day bwk Irfan main kt kolam air kt park tu je

Hurm.. Tgk kt instag, ramai jek kwn2 cm mkn kt Chilli's tu
Rs cm nk try
Tgk malay&arab (with hijab) ramai yg queu..
kaSih siap g i'view doorperson tuh tmy psl halal&cara masak&bla bla bla..
So dia ckp
Jom jelah try



Nie meal aku.. X igt plak nama menu nie..
Firecracker ..... Cmtulah namanya..
Hrga rm28++ cmtu
Pd aku, the fish is nice. Sos dia cm rs herbs2 gituw..
Nasi tu sgtla xkena ng tekak aku
Sgt rs berempah&too dry
Fresh vege ok
Score:6/10



Yg nie kaSih punye meal.. Chic breast..
Hrga RM40 kot..
The mushroom was awesome
Chic okay jelah..
Mashed potato cm sedap gak+ada beef bacon utk mkn ng mashed potato tu. Kuah kena mintak sbb dia xde gravy.
Score: 7/10



Kids eat for FREE! 1 adult main course entitle to 1 FREE kids meal
Macaroni&cheese tu sgtla xsedap!
Tastless, &the penne were overcooked. Lembik. Naseb bek FREE.. hahaha...
Tp ayam&fries tu awesome! Ayam tu cm udang goreng tepung, sgt crispy tepung dia.



Yg plg awesome, the view.. Sgt marvellous! Klo mlm new year, syok tgk bunga api dr sini.. Hehe..

Overall, the bill was RM99.50! hurm... Service okay la.. (mintak warm water smpai 4x xsmpai2!)
N i really dont get what "Chilli's" stand for? Mknn sume nyer x pedas pun??? Hurm...
Mebi this is 1st&last i'm having dinner here. At least, nie bukanla tempt yg kitorg xpernah mkn...! Hahahaha...



Irfan sentiasa dgn fries nyer.. Siap nak cicah ketchup hokay?!



Pose seblom makan... Irfan dh jeling2.. Doa dh baca, bila mau mkn??



Aareez yg xtau pape.. Lena dlm stroller.. (Sorry the pic upside-down)


My kaSih... Thanx for da treat!! (^_^)



"gendang gendut tali kecapi..
Kenyang perut senang hati!!"
(tapi yg m'bayor x brp nk senang hati sgtlaaa.. Hahaha!)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 5 Januari 2013

Andainya aku tau apa yg berlaku esok..

Dikala aku bertindak utk m'akhirkn sesuatu... Aku disoal samada tidakkah aku memikirkan ianya adalah permulaan kpd sesuatu?

Aku mempersoalkn keburukan? Tp adakah aku tidak melakukan perkara yg sama? Macam lah aku ni sempurna??

Aku di tempat yg benar atau salah?

Bahagiakah aku andai keputusan ini dituruti?

Dikala aku cuba m'bilas luka dgn air mata.. Dan cuba m'berhentikan ia tanpa mengalir lagi.. Aku terfikir.. Walau tiada air mata, mampukah aku tersenyum bahagia seperti dulu??

Harusnya, kebaikan yg harus dinilai, bkn keburukan yg perlu dihakimi..

Namun, hati ini sudah terlalu pedih lukanya. X mampu ditahan lagi..

Tapi, bagaimana dgn hatinya? Sungguh... Aku tidak dpt m'baca hatinya.. Bagai terlalu sarat, xdpt aku m'baca dr matanya..

Maafkan aku..
Andai sebenarnya aku yg bersalah..
Andai sebenarnya aku lah punca segala..

Andainya aku tau apa yg berlaku esok..

Allahu Akbar! Hanya Engkau yg maha mengetahui...
Aku berserah..

Kembalikan nikmat cinta anugerah terindahMu dlm hati kami..

- Posted using BlogPress from my iPhone