Isnin, 31 Mac 2008

JANGAN BILANG TIDAK

juz now..mizi bg lagu nie
hehe..
mayb sbb shout out aku kt YM
"apa rase bile bahagia di ats derita org lain??hanya kau yg tahu.."
hehe...dia pon br lps break kot
tu yg dia memahami
bile dh dgr,
n carik lirik dia kt intenet..
best2!! hihi...

Raffi Ahmad ft. Ayushita - Jangan Bilang Tidak

ku pernah punya cinta
namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu tlah kubuang jauh
kini ku ingin kamu

ku pernah menyendiri di sini
ku akan terasa sepi
walaupun bibir penuh gelak tawa
namun hatiku sepi

jangan bilang tidak
bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu
walaupun singkat pendekatan
cinta kita kan abadi

ku pernah punya cinta
namun kini ku sedang suka kamu
cintaku dulu tlah kubuang jauh
kini ku ingin kamu

jangan bilang tidak
bila kita belum mencoba
siapa yang tahu akan sama hatimu dan juga hatiku
banyak yang bercinta bertahun-tahun putus juga
kuharapkan dengan dirimu
walaupun singkat pendekatan

jangan bilang tidak
waktu dicium aku bingung
namun dada ini bergetar
makanya sungguh aku mohon
jangan bilang tidak

credit to mizi... =)

Khamis, 27 Mac 2008

FINAL EXAM FEVER - part 2

dear blog..
soryla..lama xtulis kt cnie
server down la kt ilmu
dorg ckp sbb kena panah petir kot aritu
so..
cam cite sorg2 jelah..
xdpt cite kt awk blog
bile da jupe intenet..
saya cite sume k?

erm..arini dh abes paper FAD
frust gak
sbb mlm td da study ng kecit
smp pg tau..
rase cm dh konfiden ley jwb sume

tp bile dpt paper
masa xcukup la..
pas2 dgn careless mistake lg
huhu...
sedey sgt!xtau nk cite kt sape
org len sume dpt buat succesfully
cian umi..
dia harap sgt aku dpt Dean List's again sem nie
ms degree nie,xpenah dpt 1 pun
it was too tough la...

hurm...
arini cm xbest la
aku merajuk ng kasih..
huhu...
aku cal dia time lunch time
masa tu dia tgh mkn
pas2..ngadu la kt dia,
psl rindu kt dia
psl paper td susah
really hope dat he was here with me

pas2 tgh ckp2..
tetiba dia ckp OK la eh..nk mkn nie
xtau nape cm jadik kecik ati sgt
aku kacau dia ker?huhu..
xkan smbil2 xleh?
merajuk la...
aku tros ckp..OK bye!
n klik!

huhu..merajuk
he notice n he cal me back
tp xnk angkat
smp skg pon xnk angkat
biar dia tau..huhu!

tp kan..cian gak kt dia
sbb dia mesti penat
dgn 2 keje lg..
siang&mlm..huhu..
tp aku nk sikiiiiiiit jer masa ng dia
huhu...

klo xleh xper lah..
xnak ar cal dia lg lps nie
biar jual mahal sket..hehe...

hurm...
nant dia blk keje mlm nie,
mest dia cal..
nk angkat ker xnak eh?
hihi.....

Rabu, 26 Mac 2008

FINAL EXAM FEVER - part 1

huh...arini da abes 1 paper -control system.
subjek yg aling aku menci dis sem.
xtau la nk ckp cmner..
cm susah jek..

sbb susah- xabes cover chapters.
leh lak aku g tdo kol 3 smlm pas gayut.
huhu..nasib baik pg td kecit kejutkn..
klo x, mau kol 10 aku bgn!
thanx so much weh kecit..

sok paper FAD lak..
erm..nk kena g b'tapa kt library la..
klo dok umah nie,ntahapa keje aku buat. S
apu sampah la..mop lantai la..basuh baju la..
tu la habit aku tiap kali exam.
bile tak exam, xde lak aku nk buat.
konon, nk stdy dlm keadaan besih & tenang lar!haha...

ok2...xleh tulih byk.
sbb nk g stdy..
hope FAD sok ley dpt A.hehe...

wish me luck!

Isnin, 24 Mac 2008

Ya Tuhan..

Ya Tuhan..
Kau mmg tlh mengurniakn seorg p'ganti yg tepat
utk mengubati kelukaan hatiku.

Peliharalah hubungan ini Tuhanku..
moga ia m'jadi satu hubungan yg suci
dan kekal untuk selamanya..
Kau peliharalah juga diriku
agar hubungan ini tidak m'buatkn aku lalai dariMu
agar hubungan ini dalam batasan yg telah Engkau tentukan

sesungguhnya,
andai dia insan yang Kau ciptakan untukku
kau dekatkn lah dirinya dengan hatiKu
kau dekatkn lah dia pada diriMu
agar dia mampu membimbingku menuju ke jalanMu

dan andai aku wanita yang Kau cipta untuk dia
kau jadikan lah aku wanita yg sempurna
untuk mendampingi dirinya
Kau kuatkanlah hatiku dan diriku
untuk sentiasa bersama nya
di dalam susah mahupun senang

seperti yang telah Kau nyatakan dlm kitab suciMU
"Sebaik2 wanita adalah
yang apabila diberi sesuatu
dia akan bersyukur
dan bersabar bila tidak di ber apa2..
yang menyenangkan hatimu
bila kau melihatnya
dan mentaatimu
bila kau menyuruhnya.."

hE saNg mE diS soNg

ha..da jupe lirik dia
tajuk xtau la..hehe..
tp nie lagu kump SPRING
i smile while listening dis song..

pada irama ku berpesan
lagu ini ditujukn padanya yg tersayang
kasihku kau pernah dipersia
lalu ku bawa cintaku sebagai penawarnya
biar luka mu masih terasa

sesaat engkau tidak ku temu
bulan seakan pilu
tiada dapat beradu
begitu jika engkau membisu
bagai jauh di lautan
tiada ketepian
sebegitu cintaku padamu

usahlah cinta dibawa bersama
ditenggelami mentari di timur
gelap gelita tiada bercahaya
ku tiada berdaya

kuingin selalu di sampingmu
biar waktu siang melambai malam
bagaikn senja denyutan cinta kita
penyambung akhirnya

akan ku bina istana bahgia
menjadi lambang
kasih berpanjangan
hentikan air mata
perih kenangan
yang mencakar perasaan


thank you kasih..
take my heart
n pleaseeeee...
don't break it!

sweeT memORiessss...ngeeeee...

ok..pe jd arini ek?
hurm...arini ed tunang.
comel sgt ed pkai bj tunang..mekap..
wah,ayu giler ah!hahaha..


lmbt sket smp kenduri ed sbb g umah along.cian along demam.
hurm..smpai2 umah ed,tros melantak!
kt sana ada jue&adli,kecit,mek,dahlia(wah..new job,new car huh?hihi..),maz,nad,fatin..
aku dtg ng lean n my beloved,kasih. =)

pas selesai majlis ed,
kitorg b'ansur.
htr lean naik komuter Sg.Buloh,
pas2 g oU ng kecit,mek ng dahlia.
wah..dahlia shopping Marks&Spencer u!!best2...
nie yg best dh keje nie.
nant aku keje,dpt ke shopping loaded2 cm2 erk?hehe..

pas2 tgk wayang citer SHUTTER!
hurm...bley tahan ar cite nie.seram xsgtla..(tp tutup2 muka gak la..cm suspend!haha...)
tp cite tu ada moral of story la..
cm kite kena kenal btol2 la da guy before we married to him.

tp yg cam x fair gak bg aku,laki tu pny history adalh hak dia.
yg penting, dia dh b'ubah n xkan buat lg mende past dia tu.
(tp mayb dlm cite nie lain kes, sbb his past yg buat hantu tu ikut dia&wife dia..haha!)

the sweet things here,
arini aku&kasih dating kt temp kitorg 1st date!hehe..
cm nk ckp 1st date pon xley gak
sbb ms nie lom ada pape ikatan hati lg.
tp nie ar 1st time aku kuar ng dia.

and for da 1st time kuar nie la dia dh buat aku dh jatuh hati kt dia.
ngeeee...(senyum sorg2)
biase la..pompuan klo tgh patah hati,
ada guy lain cm baik n sweet sgt,
ha,mmg rite time la utk guy tu jd p'ganti..!!hehe...

his kindness..
his polite..
his cute smile(perh..mmg buat aku cair!)..
and he's so gentlemen..
bukak kn pintu kete,tarikkn seat time mkn..
aku lak yg jd segan bile smp skg pon,dia slalu buat cm2..

arini kitorg tgk wyg..
(same as our 1st date..tp ms 1st date xtgk b'2 tau..dia bwk kazen dia..haha!so..xleh menimbulkn fitnah!haha..)
pas2 blk,kitorg g mkn burger..(kt temp 1st date kitorg mkn burger..haha!)
aiyaakk..he's so sweet la..

rs cm biarla hub kitorg ni hny t'jalin melaui ikatan hati je..
xnk ada declare2..
sbb klo dh declare,
dia akn rs kite nie dh sah dia pny.
tp klo xdeclare..dia akn still b'usaha utk dptkn hati kita.

btol x?
haha...

n so on,dlm kete he dedicate me dis song n he sang to me..
so sweet sayang..
thank you! =)
p/s: nant upload song eh..x jupe lirik dia lagik!

Sabtu, 22 Mac 2008

new hope.new love

ok...no sad story after dis.
for what i'm being so stupid to think bout him??
all questions in my minds had been answered.
his girl rite now, used to be his ofismate.
it's meant dat he's already in love with dat girl,
n make so many excuses to me to break dis r'ship.

and for all, he accused me on such things
dat i can't understand him,
not supportive to his work..
while de truth is, he had other girl.damn!!

so..
stop crying..
stop pretending..
stop thinking of him.

be fair to my heart to be happy.
he's not worth for me..haha!!

let it be in memories..
all his kinds, all his sweets will only remains in memory.

now is da time for me to start new life..
new love..new hope.
happily ever after.
titik!

letak pic best gak kan??hehe..
kata memories...


note : dis pic was taken on our 5th year annivessary - 6august07 - a month before we break up. it was de las sweet memories wit u,mR.Syazwan.


22 march - a.m. sTory

Duhai malam..
mengapa tiap kali kau menjelma
hati ni jd begitu sayu?
mengapa tiap kali kau menyapa,
kenangan lama kembali
menererpa ingatanku?

kasih..
mengapa kebaikanmu xmampu
mengubati kelukaan ini?
sedangkn, apa yg aku butuhkn
segalanya ada pd dirimu kasih..

kasih..bantulah aku melupakan dia
dia yg begitu tegar melukakn hati ini
kerana dirinya lahaku xmampu memberikn sepenuh hati ini pada mu kasih..

maafkan aku kasih
jika hati ini terlalu takut untuk menerima dirimu
terlukakah kau jika kau mengetahuibahawa dirinya masih diingatanku?
aku xmampu m'jawab jika kau bertanya MENGAPA?
kerana aku sendiri masih juga bingung
mengapa hati ini terlalu degil
untuk melupakannya

apa yang aku mampu memberi harapan padamu..
berikanlah aku masa
untuk aku mencari kembali
semangat cintaku
bersama kepingan hatiku yang hilang
aku senang bersama dengan mu
dan aku nampak hari yang bahagia di masa hadapan ku
jika kau bersamaku

maafkan aku kasih..

cukup..cukup..!!

jupe lagu nie kt intenet..
cmbest jek...

Melly Goeslaw - Cukup

Ku pejamkan mata ini
Dan beku rasakan
Sekilas kaulah di hatiku
Meratapi cinta yang hilang

Cukup sudah ku berlari mencari mau ku
Kini saatnya ku berhenti
Cintaku telah hadir di sini
Ku yakin semua kan berlalu…

(Korus)
Seumpama kau ada
Hati dan jiwaku terhibur
Mekar lamun akan berakhir
Keyakinanku belum pasti

Biarlah ku temukan
Kepingan hatiku yang hilang
Semua bisa merasakannya
Bahwa dia mencintaku

Cukup sudah kesedihan merebut hariku
Hentikan sesak di dadaku
Lepaskan aku demi cinta
Ku yakin semuakan berlalu…

(Ulang korus 2x)

Rabu, 19 Mac 2008

malam yang hiba

dear blog...

nape mlm nie sunyi sepi??
nape hati ini x henti2 debaran nya sejak awal malam td??
siapa yg aku pikirkn??
sape yg pikirkn aku??
ada org ckp, kalo kite igt kt seseorg, n seseorg tu pun sdg igtkn kita,
maka hati kita akn b'debar2...
tp...sape yg aku igtkn??

dia???
ah...persetankan!!
dh 6 bln dia putuskn ikatan ni,
nape nk kena igt kt dia lg??

tp...nape hati nie x henti b'debar??
lg2 bile tgk dia tiba2 online YM tgh2 mlm buta nie..
xpenah di buat nyer!
aaaahhhh...menci la perasaan nie

aku dh ada org lain yg ikhlas sygkn aku
org lain yg kugelarkn 'kasih'..
yg ign meluangkn setiap ms nyer yg t'luang utk aku
nape aku xleh nk m'hargaimu kasih
& lupakan dia yg dulu??

nape hati ini degil sgt??
dan....nape tiba2 segala kenangan lalu b'main2 di pale otak aku saat ini..
plssss.....
air mata nie dh t'lalu byk ditumpahkn utk dia
dia yg x m'hargai segala pengorbanan & kepayahan aku
segala kasih syg yg aku berikn...

nape air mata ini tiba2 mengalir??
setelah 6bln kami berpisah..
nape air mata nie xnak berhenti??
dan utk ke sekian kali nya,
air mata m'jadi teman ku pd mlm ini..

menangisi kesakitan hati ini..
t'lalu perit
t'lalu dlm luka yg ditgglkn
t'lalu pedih utk aku igtkn kembali..
mcm ditoreh2 luka nie..
luka yg hampir kering,
kini b'darah kembali
b'sama air mata yg xhenti2 mengalir nie...

oh Tuhan..berat sungguh dugaan yg Kau beri..
Kau telah kurniakn aku seorg insan yg sgt baik
sgt tulus hati nya utk menyayangi aku
maka...Kau kuatkn lah juga hati ini Tuhan
agar aku tidak akn menoleh ke blkg lg
agar aku tidak lg m'ingati luka yg telah ditinggalkn ini

kejam kah aku bila
hati ini tidak m'inginkn dirimu bahagia
sebagaimana engkau sakit hati melihat aku bahagia??
bahagia yg tidak mampu kau berikan pd aku??

tahukah kau, aku tersenyum sedangkan hati aku menangis??
tahukah kau, aku gembira di siang hari,
sedangkn bila mlm b'tandang
hati ini terlalu sepi...terlalu sakit..
seperti br smlm kau menorehkn luka di hati ini..

ntahla...
hanya kekuatan yg aku perlukan utk berdiri teguh
dan b'jln ke hadapan
dan kasih,
tgn yg kau hulurkn,
akn aku sambut...
akn ku pegang erat..
dan b'janjilah kasih,
kau xkan melukakn hati ini
seperti mana yg telah dia lakukn...

Selasa, 18 Mac 2008

my 1st blog

dear blog..
dis is my 1st blog..hurm...am i a little bit late as ev'1 else sume dh ada blog sendri..nape ek aku br nk buat blog??
1st reason: dh buat akaun,tp lup pasword..hehe!
2nd reason: mayb my words too direct..x cam org len..soooo puitis utk m'expresskn their
feelings.
3rd reason: dgn keadaan intenet yg lembab kt hostel nie, mmg la t'amat malas nk tulis blog
nie...hehe...
and then. why i'm so desperate to be blogger rite now??huh...don't know..juz trying to enjoy it.. dat's all!!