Rabu, 31 Ogos 2011

AidilFitri 2011

Salam AidilFitri semua...
Alhamdulillah, dh msk 3 Syawal dah arini.. Ohh.. Arini sedey sbb hubby dh blk ke Bagan Serai, kg dia.

Nape aku x ikot?? Dgn kesihatan yg kurang memuaskn, hubby decide xnak bwk aku travel jauh2. Lgpon dia takut kt kg dia crowded, n sebagai org baru dlm keluarga, hubby takot aku janggal nak berehat2. Yelah, xsemua org maklum psl keadaan kesihatan kita kan?

Aku pon lega gak.. Yelah, kang blk sana buatnya kena test masak??!! Mampusssss.... Hahahaha!! Sbb hubby cko slalu nyer cmtula.. Menantu baru mest dorg akn test soh msk! Ohhh.. Nightmare!!

Ok, sempena hari mulia nie, aku nak mohon maaf andai sepjg perkenalan kita, aku ada tersilap kata, terkasar bahasa, terlanjur perbuatan dan apa2 sahaja yg telah/boleh menimbulkan sengketa. Ampun&maaf dipinta!

Love ya lots!!



Day 1 sedondon turqoise ng hubby..



Day 2 sedondon coklat..

Day 3 purple... Alone!! *picas latet ya!! Ats katil lg nie.. Hehe!!*

- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 23 Ogos 2011

OMG!!

Ohh.. Can't help! He's so gorgeus, handsome, sweeet, humble, friendly, funny, good father, romantic husband and blurghhh...!!! Xtau nak express apa lg.

Sape lg klo bukan AARON AZIZ. he is sooo what we can see as Seth Tan (in Nora Elena TV drama).

Ok, sorry klo over tp mmg aku suka sgt! Bak kata Ayu, aku kan "kipas keras mati" die hard fan!

Harap2 baby bonda dlm belly nie hensem cm daddy ++ Aaron Aziz yeh??

Ok, gmbr byk2 upload kemudian yer kwn2.. I upload kt FB dlu..



I mintak dia pose utk hubby sbb hubby siap msg nak tgk baju+seluar+kasut!! Dia lg over dr i taw..

P/S: Thanx Aaron sbb blanje kami mkn yg sgt sedaaaappp!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 22 Ogos 2011

Over excited!!

Hai.. Salam Ramadhan..

Arini mak buyong over excited plak.. Lps buka td, g Jusco sbb nak carik shirt utk Iftar ng AARON AZIZ esok..!!!! Awwww.. Best nyer.....!!!!!!!!!!!!!!!!

Iftar nie aku pon xsangka ada rezeki nk pergi. Register kt Aaronators group kt FB las week. Then, dorg announce ada majlis buka ng Aaron. Only 60 fans saje yg will be chosen.. End up, nama aku xde. Ms nie aku kt wad dah.. Tetiba, wife Aaron pick another 8 lucky fans utk join n dat's including me!! I org yg ke-7 hokay!! Wah.. Excited.. Tu pon naseb bek hubby bwk iPhone dtg kt wad, so br dpt tweet tuh! Tros la buat2 sehat supaya doc discharge awal.. Hehe!!

Tp hampa la ng bj preggy kt jusco.. Mahal&xmenepati citarasa. Nk g Optimo @Wangsa Walk, rs cm jauh plak!

At last beli shirt scarlet Pluss saje sbb perot nie cm dh besar sgtla! *aritu merungut perut xnmpk la hape.. Skali tup2 sedar2 dh besauuu..!*

Since the theme is Black&White, carik2 gak white shirt. Tp xde yg within budget la.. Yelah, i kan dh 2bln xde gaji. Hubby plak ekonomi xbrp mmberangsangkn bln nie.. Maka try2 la yg ini...



Oops.. Dis is purple! Saje try..



Dis look nice .. RM 19 saje



Moreee nice.. Tp besar sket, RM 29. tp xpelah, leh pkai lama.



Hurmm.. Lg cun! But not in the theme.. besar kan perot saya??!!

So i chosed the 2nd last since ada bling2 sket.. Hehe..

Aaron Aziz... Cant wait to see u!! Sorry ek, venue tpksa dirahsiakan sbb admin takut pull the crowd plak.. So, nnt dh lps iftar sy akan post kt FB the picas n also here..

Mmuahhhh!!!



Ms Oreo's father's Day yg lps


Thanx dear sbb bg i iftar dgn Aaron Aziz esok.. :)



We were like 1 happy family rite?? Hahahaha...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ahad, 21 Ogos 2011

Jalan T.A.R.

Ohh.. Hati meronta2 nak g sana. Nk beli tudung n jamu mata je pon....

Aish....!!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sabtu, 20 Ogos 2011

Be a good boy!

Ohh.. Bosannyer dok wad nie! Batery plak dh nazak..

Td scan lg skali.. Alhamd, baby in good condition. N lg skali mmg nmpk anu nyer.. baby BOY!!

Yippeee..
Patutla seksa sgt bonda peknen kan kamu.. Nnt dh kuar dr perot bonda nie, be a good boy ya son!!

Love u.. xoxo!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Rabu, 17 Ogos 2011

Hadoiii...!!

Salam.

Ok, sy kena tahan wad lagik!!

Mmg arini rs xbrp sehat, tp gagahkn jugak nk try puasa. Br arini nk stat pose setelah 15Ramadhan.

Kebetulan ptg ada check-up di MHKL. pantang tgk muka aku kot doc2 kt cnie, mest nak tahan aku.

Naik je kt wheelchair, aku tros nanges!! Uwaaa..

Itu saje. Sekian.



P/S: doakan saya cpt kuar! Mggu dpn dh las pose woo.. Dh nak raye!

Hadoiii...!!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 15 Ogos 2011

DILEMA

Huhu.. Skrg nie rs dlm dilema sgt for two reasons;

1. Hubby dh x betah lg dok rumah nie. Ada je yg xkena. Hari2 aku doa n minta petunjuk dr Allah. Andai ini dugaan aku slps berkawen, aku redha. Krn setiap yg ditentukanNya pasti ada sbb dan Dia tidak akn menguji kita lebih dr kemampuan kita. Kerana Dia lebih tahu.

Alhamd.. Abg aku dpt rumah PPR di Kg.Muhibbah Puchong. Smlm g survey tgk area rumah tu, cm ok gak la.. Dkt nk g keje kt Putrajaya. Sewa cuma RM124 sbln utk rumah 3bilik. Mungkin Allah lorongkn sume nie sbb adlh yg terbaik utk aku pindah demi menjaga hati semua org.

Tp apa yg dilema nya, ummi lately nie sgtla nmpk xsehat. Xterbukak mulut nie nk bgtau kt dia psl umah tu. Bila terfikir je hal nie, mest aku nanges. :((

Sedangkn aku dh berjanji dgn diri aku nk dok umah nie n jaga ummi smpaila abes nyawa umi. Lps tu hubby nk bwk aku pindah ke hujung dunia pon xper. Adik aku pon arwah ayah dh wasiatkn pd aku. Sume tu hubby dh faham, n setuju sblm kawen. Tp lps kawen, lain plak jadiknye.

Kdg2 bkn slh hubby jugak. Cuma suppose they both kena bertolak ansur. Klo sape kt cnie hubby org utara, faham la nnt. Style dorg lain. Ckp lepas klo ada pape yg xkena. Gurau pon kdg2 selambekodok aje! Tp ummi plak cpt ambek hati. Udahnya, aku la yg amekaw menanggungnya klo ada mslh depa 2org nih! Huhu..

*nanges lg*

2. Dissbkn umi xsehat tu jugakla, hubby nak aku berpantang nnt kt umah mak dia. Or else, mak dia dtg duduk kt umah sewa kami nnt n jaga aku. Dia ckp ummi xsehat n dia xnk bebankn ummi.

Lgpun dia kata aku xleh wat satu keje pon time tuh. Dia takot ummi xlarat nak mandikan ank kami nnt. Nie ank sulong dia, so dia nak yg terbaek utk ank dia.

Tp korg pon, mest cmner pon nk berpantang ng mak sendri kn? Lg2 ank 1st nih! Lain la klo mak kandung dh xde, dok jauh gile ke, itu nk xnk kenala berpantang ng mak mertua. Huhu..

N ummi since tau aku peknen, dia mmg dh excited sgt dah nk jaga aku ms pantang. Bkn apa, dgn keadaan ummi yg xsehat tu, n umur ummi yg makin meningkat, manala tau cucu nie yg terakhir ke dia dpt tgk n jaga, x ke ralat aku nnt? Nauzubillah la.. Mintak dijauhkan. Tp klo itu ketentuan Allah, sape yg dpt halang?

*sigh*

Huhu.. Sshla bila dh kawen nie. Semua hati kita nk kena jaga kan? Lagi2 suami sbb skrg syurga kita pd ketentuan suami. Tp itu xbermakna kita nak belakangkan ibu yg dh mmbesarkn kita. Lg2 ummi mmbesarkn aku n adik tanpa bantuan suami. Sila exclude ayah tiri aku tuh ye!

How i wish kaSih will understand me n my situation. Urghhh.. Sedih.. Stress gak kdg2. Xnkla stress sgt, nnt msk wad lg pulak!!

*sigh*


- Posted using BlogPress from my iPhone

Selasa, 9 Ogos 2011

CONGRATULATIONSS!!

Uhuk2... Dh bersawang blog nie. Sorry la.. Sbb nyer dh lama gile x online thru pc since hubby dh belikn me iPhone, hadiah peknen aritu. Hekhek! gedix okeh!

Actually, hubby igt nk bg during hantaran, but since ms tu kekangan duit as byk lg mende lain yg memerlukn, we decide to bought it lps kawen aje klo ada rezeki.

And mmg janggal gile pkai fon cmnie as aku mmg bese ng Nokia shj dr dlu zaman 3210, wpon penah cuba brand lain, still stick to Nokia. And as my fren Elly said, mmg BB n iPhone ni sgt leceh sbb sehari jek dh abes batery. Elly smpai jual BB dia! Hikhik.. Aku mmg game addictor, so try to get use to it.

And.. Most important aku br cuba apps yg leh upload blog thru Blogspot which is BlogPress. Yg lain byk utk WordPress shj. Maka lps nie, aku akn merajinkan diri menge-blog apa shj di picisan ini! Hahaha... I'll try!!

Ok.. Sbnrnya bkn tu yg aku nak bebel kt cnie. Hari nie hari yg menghepikn aku walopon hubby xblk sbb sahur kt KLIA ng kazens dia :( , aku sgt3 heppy sbb my bestFren Ayu is getting PREGNANT!!! siap send i gmbr pregnancy kit dia lg taw sbb nak kan kesahihan nyer... Hikhik!


Ohh.. Nie bkn pic Ayu ye.. Haha!!


Ko xleh haplod ye Ayu? Meh aku haplod kan...

Hahaha.. Now we can share tips2 bersama plus Ayu sgt rajin meng-surf psl pregnancy which is yg aku sgt malas nk buat. Hahaha!!

Again, CONGRATEZ my dear! Am so happy for you..

- Posted using BlogPress from my iPhone

Isnin, 8 Ogos 2011

Yesss...!!

Baru jadik!! Happy blogging.. Sy dh jupe apps nie walopon xbrp nak best!

Ok.. Test haplod gmbor plak... Tgk jadik ke x...




my Aaron Aziz!! Hahah..

- Posted using BlogPress from my iPhone

Testing lagik!!

Nape yg tadik xkuar pon?? Ok.. Sy sgt stress dan itu xbagus, nnt kena msk wad lagik!!


- Posted using BlogPress from my iPhone