Selasa, 23 Oktober 2012

Me at 32w pregnancy





Diam x diam.. Kandungan aku dh msk 32w.. Kira lbh kurang nk msk 8bln dah la.. Tgk kt apps Baby Bump kt ats tuh tggl lg 52 hari jek.. Means 1 1/2 mths la..

Tetiba rs nervous!! Hahaha.. Mmg la 2nd time, tp yg aku nervous bila memikirkan mampu ke aku nak handle 2 baby BOY (InsyAllah) ??? Skrg nie pun, 1 keje umah aku xdpt nak buat. Klo Irfan xtdo, mmgla dia dok melekat jek ng aku. Mujur la ada kaSih yg byk sgt bantu aku jaga Irfan & setelkn keje2 umah.

Nnt Irfan dh ada adik cmner plak ye? Lg byk ragam ke dr skrg? Skrg nie mmg manja semacam la.. Agknya sbb dia tau dia nak dpt adik. So nak bermanja sebaik mungkin la masa yg ada nie. Hahaha..

Memikirkan plak babysitter nnt.. Umi mmg dh xlarat nmpk gayanya. Memula cdg nak htr Irfan jek kt BS. Baby umi jaga. Tp rasa2 kena htr both la. Sian kt umi.. Nk tros jd housewife, mmg la xmungkin kot. Byk hutang, t/jwb lg pd umi&adik bongsu ku.. Ish, pening2!

Xpelah.. Keep praying. InsyAllah, Allah akn permudahkan segala nya. Amiiiiiinnnn...

Aku pon doc lom decide lg samada proceed utk ceaserian or leh normal delivery. Memandangkn Irfan dlu emergency ceaser, plus history ms peknen kan Irfan aku ada high BP, Young Stroke dll.. Doc KKIA ckp most probably aku akn di-czer. Aku mmg berharap aku dpt delivery normal so dat leh beranak ramai2 lg.. Lebih dr quota 3 or 4. Tp, at this point aku rs biarla doc decide mana yg terbaik. Yg penting, baby & aku selamat. InsyAllah, dgn bantuan Allah yg maha Esa. Appoinment ng pakar HKL 16/11/12 nnt. Klo konfem czer, nak amek date 1/12. And nk request gak Dr.Haliza, yg czer aku time Irfan. Hrp2 boleh la nak pilih2. Budget hosp swasta ke aku nie?? Hehe.. Klo x, EDD is 17/12.

So far, peknen kali nie sgt kurang alahan, xde darah tggi walopon HB darah agak rendah sket dr sepatutnya, ujian minum air gula lepas.. Hurm, apa lg ek? So far, normal la.. Cuma aku sgt dan teramat la sakit pinggang. Xleh duduk dlm masa yg lama, especially waktu driving. Stuck dlm jammed mmg mbuatkn aku suffer!! Sbb tulah aku give up, nk tros decide resign keje aku kt KPM, Putrajaya. Huhu.. Aku xmampu. Syg gak, sbb ini menyebabkn aku xde GL n xdpt la dok 1st class kt HKL nnt. Kena byr plak tuh. Hurmmmm... Apa nak buat? (*_*)






Ini la position baby skrg at 32W. Sape yg guna Iphone, apps nie mmg sgt berbaloi2 bg aku.. Sila la donlod! (^_^)

Sedikit gmbr aku time peknen...



Ms nie aku br 3mths++ kot.. (with Kechix, Wanie, FynJamal, Tapir)



Nie ms majlis Berbuka Puasa bersama MT Umno. Hehe.. Nie dh msk 5mths++ kot..










Semua gmbr2 nie ms bln puasa br2 nie.. Oh, yg girl tu cik Wanie Razali. Dia la founder+president for Aaronators. Then opkos Aaron Aziz n accidentally bump jupe Remy Ishak kt carwash Kg.Baru.. Kelasss mak Jemah, amek gmbr ng retis je taw!! Hahaha..







Nie gmbr beraya.. Dh msk 6mths++. gmbr bawah ng bff Ina, dia awal 2weeks je EDD dr aku kot.




Celebrate besday aku kt Hadramawt Palace.. Thanx Along for da treats! Ms nie dh 7mths++ la kot..




Pra-tonton Ngorat at Cathay Cineplex.






Final covergirl magazine Dara.com & Nur.








Anugerah Blockbuster - recently la.. Dh msk 7mths++ da nie..

So far, perut aku mmg sgt ketara pembesarannya compare ms peknen Irfan, dh nak msk 7-8bln br aku pkai maternity cloth. Maybe sbb lemak2 x abes buang lg lps bersalin Irfan, dh peknen lg kot? Hahaha.. Brp aku gained weight aku xsure. Sbb 1st check kt klinik swasta, dia xde timbang plak. Aku rs2 kali nie byk gak naik.. Mebi 7-8kg gak kot.. Maka, harusla berdiet dgn jayanya yer lps bersalin nnt.

Ok, dh byk merapu. Gud nite u olls!

P/S: Ilang plak nervous towarda the end entry. Hahahah.. Sbb tgk gmbr Aaron Aziz kot??? Hahahahah...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Tiada ulasan: