Selasa, 13 September 2011

Noktah Cinta

Penah x kita terfikir
Andai dr awal kita tahu sape jodoh kita?
Mudah kan..
Dr awal leh kenal2, tahu family dia cmner,
Pastu klo ada yg xkena, leh diperbetulkan dr awal2 lg

Tapi..
Setiap yg Allah tentukan tu adalah yg terbaik utk hambaNya
Hanya Dia yg Maha Mengetahui

Andai kita dr awal dh tau sape jodoh kita
Bosan gak kan?
Kot dr awal da tau dia tu xhensem ke
Perangai menyakitkan hati ke
Silap2 kita serik, sebal,
Langsung xmoh kawen!
Hahahaha..

Bila xtau sape lak jodoh kita
Punya satu dunia pusing carik pakwe
Mana yg xde pakwe
Punya la risau
Pastu bila dah ada
Bercinta bagai nak rak!

Ms tu kita kenal
Apa erti rindu
Apa erti sayang
Apa erti cinta
Dan...
Apa erti sakitnya bila cinta yg kita harapkan putus di tgh jalan

Maka
Tabahlah hati kita
Makin kental
Makin kuat
Makin berhati2 apabila memilih cinta yang mendatang
Xkurang jugak yg putus asa
Dan xmahu cinta lg hadir dlm dirinya

Tp pada aku
Cinta yg lalu mengajar aku erti kesabaran
Erti kecekalan
Erti kecelaruan bila cinta itu pergi
Dan erti menghargai
Apabila cinta baru
Hadir sekali lg dlm hidup kita

Teriknya matahari dengan sinarnya
Pasti berlabuh apabila hujan datang menyapa
Namun
Bila hujan menyinsing pergi
Pastinya ada pelangi mendatang
Indah kan pelangi itu?
Warna2 nya yg pelbagai membuatkan sejuk mata yg memandang

kiSah kaSih bermula pada 18 Mac 2008
Ms tu dh hampir 6 bln hubungan cinta aku yg sebelum nie berakhir dgn tragis nya
Aku decide nk buat blog utk aku meluahkan apa yg terbuku kt dada aku ms tuh

Betapa sakit utk melupakan cinta yg berlalu
Yg telah hampir 5 tahun sebati dgn diri ini
Betapa perit utk meyakinkan hati
Menerima cinta yg mendatang
Tanpa diduga akal
Betapa pantas kasih yang dihulur
Bagi mengubati hati

Ms tuh aku xdpt nk luahkan pd kwn2 terdekat
Sbb ada konflik plak antara kami waktu tu
Nie 2nd entry aku yg m'gmbr kan kecelaruan kepala otak aku time tuh! Hahahaha...
http://amchomel.blogspot.com/2008/03/malam-yang-hiba.html?m=1

Kisah antara kami akhirnya berakhir sudah
Kami berdua telah bertemu jodoh masing2

Aku dan kaSih telah selamat disatukan pada 4 Feb 2011
Begitu juga dirinya
Dia telah selamat diijabkabulkan dgn gadis kecil molek pilihan hatinya pd 10 Nov 2011

Cmner aku tau?
Allah yg tunjukkan.. Aku terjupa gmbr mereka di FB yg bkn friend ng aku pon
Tajuk album pon bkn psl wedding dia
Hahaha..
Luckily dia xprivate picture dia
Hehe.. Kira Allah nk tunjukkan la kan??

Apa perasaan aku time tuh?
Xde rase apa
Cuma gerak hati lately nie,
Adala teringat kt dia
Xtau kenapa

Tapi..
Seriusly, i'm happy for him!
Melihat senyuman gembira di setiap gmbr dia
Mcm senyuman gembira gmbr kawen aku!
Hahahaha...
Betul.. Kita akan rasa bahagia melihat org yg kita syg bahagia
Walaupun bukan bersama kita

Jauh di sudut hati
Saya doakan yg terbaik utk kamu
Juga doakan utk diri saya
Walau lama mana kita berkasih
Andai tiada jodoh
Tidak kan bersatu juga
Terima kasih di ats setiap kenangan manis kita bersama
Juga kenangan pahit yg membuatkan saya lebih kuat dan tabah pada hari ini
Setiap suka duka yg pernah kita lalui
Telah menjadi memori silam
Manisnya tidak terungkap
Pahitnya tidak tertelan
Semoga kalian berdua kekal bahagia bersama hingga ke syurga
Doakan untuk saya juga
Bersama pengganti kamu
Yg sangat menyintai saya
Begitu juga kasih yg saya hulurkan padanya






Hingga di sini
Berakhir sudah kisah antara kita
Termaktub sudah noktah cinta antara Hani&Ewan
Moga kamu kekal bahagia bersama nya


Korg nk tgk gmbr ke??
Silakan...











Syazwan & Maisara











Nadia & Syam

Adios.. Amigos!

- Posted using BlogPress from my iPhone

6 ulasan:

shiela berkata...

kasih lg ensem..hehe

kaSih.CinTa.GadiS berkata...

Ahahahaha... Tengsss!!!

ShiE J. berkata...

tak perlu dah ingat lagi, sayang.. patut dah lama pun terkubur.. :)

kaSih.CinTa.GadiS berkata...

Hekhek.. Bese ar dear.. Tempat jatuh lg dikenang!!

AisYah berkata...

Dah memang jodoh masing-masing kan..

iswatie "colours of life" berkata...

salam,

cuba call kak moon tukang urut tuh. nih no dia 0172410133 atau 0163243200.cuba tanya la dia.dia nak tak?