Ahad, 18 Mei 2008

do LOVE comes with package?

hye blog!
sunyi x kite da lama x b'celoteh kt cnie?
hehe..

sedeyla arini..
tetiba jek ummi b'sore soh carik kasih yg lain
yg konon nyer setaraf pelajaran
xpon,da keje tetap
jamin ms depan
huhu..

nie bkn 1st time ummi b'sore psl hal nie
da msk kali ke brp xtaula..
n really..aku xde jwpn utk tue..
aku xtau nk jwb ape
sbb aku tau umi btol

t'jwb aku bsr..
nk kena tanggung adik lean
as wasiat arwah ayah
supaya jaga adik aku sorg tue
n oso..aku kena jg ummi

so..kalo dpt hasben yg xkeje pangkat lg tggi
umi takut silap2 aku lak kena tanggung family

huhu...
slalu aku x nanges
tp mlm nie aku rs sedey sgt2
t'hiris sgt2 dgn apa yg umi ckp tue
then, beza2 kan lak ng eX aku tue

aish..xlaratla nk nanges lg..
y do i hav to get thru all dis
all over again??!!
siyes xlarat dah...

asking myself..
do LOVE comes in package??
kena package ng..
..pangkat..
..degree/diploma..
..money/kekayaan..
huh...

or only with HONESTY, CARING,
LOVE will comes package with HAPPINESS?

mmg zaman skg xde duit
cinta tu xde makna..
mest akan gaduh gak...
fitrah manusia ignkan yg sempurna

tp..aku cm da serik
dpt guy yg dah keje tetap,
gaji byk,
kita dilupakn..
xnak..pls...aku da xlarat nk harung lg sume tue..

what can i do now..
pasrah jelah pd Ilahi
hny Dia yg Maha Mengetahui
apa yg akan kita lalui
apa liku dan onar yg Dia dh susun utk kita

sigh...........

2 ulasan:

juelee berkata...

am dear..
kiter pon xtaw nak cakap pasal benda nie, kalau pk2 memang la cinta saja tak mencukupi, tapi kiter pecaya pada rezeki, jodoh, ajal, maut di tangan Allah..Mungkin skang kaseh awak tak lah kaya kan, tapi di masa akan datang kiranya ader rezeki die berkat usaha mungkin satu hari nnt kaya jugak!
yang penting macam mane kiter handle relationship tue, saya pecaya cinta mampu mengubah seesorang, kalau die sayangkan awak die akan berusaha untok bahagiakan awak walau ape cara sekali pon..
harta boleh dicari tapi untok cari orang yg mampu mebahagiakan hati kiter bukan senang..tu jer sayer mampu nasehatkan..
we have the common problem, ibu bapa sebtiasa nak yg terbaek untok kiter tapi mereka takkan halang jika tue pilihan kiter....believe me!
kiter doakan awak bertemu ape yang awak cari..amin~

kaSih.CinTa.GadiS berkata...

dear Jue...
thanx a lot for ur words
syg ko byk2!hehe...
k..i'll be stronger than ever!