Sabtu, 27 Jun 2009

Menanti Sebuah Jawaban

27 jUne - sabtu

arini aku sgt2 yakin
betapa kuasa Tuhan mengaturkan setiap pertemuan itu
hatta,
kalau ditakdirkan bertemu
hny sejengkal langkah dari rumah
kita sudah boleh bertemu
dgn org yg jauh beribu batu jaraknya
betul x??

huhu...sape yg aku ketemu?
org yg slame nie aku doa2 sgt nk berjumpa
cukuplah bersua mata
andai tiada sebarang kata terlafaz
sudah memadai bagiku

dan..
hari nie Allah memakbulkan doa aku
terima kasih Tuhan

arini aku abes keje 9.3opm
suppose nk jupe kaSih di IRC Sri Rampai
tp entah kenapa..
aku soh kaSih tggu di IRC S'wgsa

smpai di sana
aku melintasi sebuah meja
di situ
sang lelaki bermain game di i-Phone
dan sang perempuan leka bermain laptop

tapi..byk2 meja aku melintasi
kenapa mata hati ku melihat di meja itu

nah.........
aku kenal sang lelaki itu
walaupun dia membelakangi aku
walaupun aku hanya melintasi
lgsg tidak memandang mereka
aku kenal dia
dan sahih skali!

dia lelaki yang pernah aku kasihi dlu
yang terakhir aku ketemu pd 8 Sept 2oo7

pd waktu itu aku mencari dia
meredah hujan lebat
menanti dgn setia
hny utk m'dgr sebuah jawapan
dari bibirnya

tp apa yg aku dpt bukanlah jawapan
tp satu keputusan
keputusan yang merentap cinta dan kaSih yg kami bina
selama 5thn 1bln
dan di saat itu juga
dia terus hilang dari mataku

hinggalah..........
ke hari ini

dia masih org yg sama
raut yg sama
tubuh yg sama
penuh bersahaja
saat mata kami bertaut
tiada segarit pun senyuman di bibir

apa di hati nya kala itu?
melihat aku bersama kaSih
dan aku melihatnya bersama gadiS?

yg pasti
aku selami hati ini
dan tiada lg secebis pun sayang yg tinggal
kalau pun ada,semua nya berparut kelukaan yg dalam
dan kalau pun ada
semua telah di-reserve-kn utk kaSih ku ini
org yg menampal segala parut dan luka itu

alhamdulillah....
terima kasih ya Tuhan

namun,
apa yg pasti
ketahuilah kamu..
bahawa aku disini
MASIH MENANTI SEBUAH JAWAPAN

7 ulasan:

SoFiA.opY berkata...

Dear Am,

sedih la baca this entry..huhu..

but what i can say is;
pasti ade reason atas ape yang jadi.

dan hargailah teman di sisi, kerananya hidup lebih bererti.

;)

kaSih.CinTa.GadiS berkata...

Dear Opy..

thanx for ur support..
love u so much oso...

=)

Miss N berkata...

Am,

I feel ur pain..Seriously..
Org yg penah aku kasihi dulu pon meninggalkan aku tanpa sebarang jawapan..
Tapi semue tu ketentuan tuhan yg menemukan aku dgn org yg lebih baik..
Setiap yg berlaku memang ade hikmahnya..
Aku tak rasa aku nak tau ape pon jawapan dr die..kerana semue tu hanya akan menjadi alasan..
Jadi, aku harap kasihku yg skrg ni akan membawa sinar yang lebih bermakna..
All the best to u Am..
Muahx!

LadY ShiE berkata...

aku nak nangis dgn entry ni.

and the photo??? oh god...

kenapa mesti ada rasa sakit bila dikecewakan, ek?


hmmm..

aku doakan kamu & syam punya ending yang membahagiakan! :)

Miss N berkata...

Sabar shie..
Sedih mmg sedih..
But if you cry means like you're hoping to the the unknown answer that you'll never get..
So don't cry..
We moved on..
Its their loss for letting go..

P/s: ex aku still hutang duit lg..Xreti nak bayar la tu..What goes around comes around..

kaSih.CinTa.GadiS berkata...

ekeke...thanx to shie & nisha

yes..i'm happy now
sememangnya setiap yg berlaku
ada hikmah yg xt'duga dek akal kite

ntahla..eventhough ianya alasan
aku stil nk kan jawapan itu
w'pon alasan!!

aMAZy EVE berkata...

dear sis...
benda yg lepas jgn pikir2 lagi k...
the answer yg ditunggu ko takkan dpt...just erase semuanya...ko takperlukan jawapan dr dia...jwpnnya tuhan dh bg kat ko yang dis new life yg ko dpt..is better than b4...so hold your head up dear~

to shie..naper kamu menyepi?