Ahad, 1 Februari 2009

benci...xsuka..i hate u..demm!!

AMARAN: ini adlh post lps geram krn benci yg sdg meruap2!

=)

apa yg aku benci?
aku benci ng keje aku skg
betapa x hepi n x besh nyer la..

sbnrnye..5bln pertama aku keje kt cnie
mmgla sgt besh
n kena dgn jiwa aku

aku suka bile job aku on site
aku hands on service lubriction system kt mesin2 kt kilang tu
rs cool gile bila tgn aku nie b'gelumang ng minyak gris
lg2 bile kilang yg aku g tu,
sume pekerja dia laki2
bkn m'gatal eh?
tp i'd proved to them
yg pompuan pun bleh wat keje tu
plus..keje aku yg cover sume semenanjung mesia nie
dptla aku b'jln2 ke negeri2 lain

tp msk bln ke6
bos ckp aku dh xperlu nk g site
keje aku g jupe existing client
n proposed to them new system
target smpai mac nie rm300k

perh...gile?!
muka aku nie nk buat sale?
aku mmg b'mslh nk memulakan conversation ng org yg aku 1st time jupe
aku xsuka
aku xnak..
dhla head au yg bz semedang (pdhal aku xtau apa yg dia bz)
asek janji nk kenalkan aku dgn customer tu
but end up,dia soh aku g sendri

xde guidance,xde apa
mana la aku nk reti
nk g tebal muka,
jupe customer..chit chat..blanje minum
then soh dia beli brg..
bluwekkk!!
xnakla aku....xreti..siyes xreti!

apa aku rs skg??
aku malas nk bgn pg..lg2 bile fikir aku kena g keje
rs berat sgt otak nie

skg nie..saat nie..
aku rs nk htr resign letter
boleh x?
mampos la klo xdpt keje lain pon lg
aku stil rs nk brenti

aku sorg je ke rs cmnie?
ke korg sume pon penah rs ms memula stat keje dlu?
aku ke yg ikut perasaan n xnk b'usaha??
ntahla..
yg penting n muktamad,
aku FED UP!!!
urghhhhhhhhhh.....

6 ulasan:

~Princess of Pisces~ berkata...

heh! sangat macam g*mp**g kan, bila kita tetiba macam kena buat keje yg ntah hape2?? huhu.. aku pun penah rasa dulu.

dan ko pun tau apa kesudahan kisah aku dgn keje tu,kan? :p

good luck,dear!

ELLY berkata...

huhu...keje ni mmg ader ups & downs...inshallah lps ni ko dpt keje yg lbh baik dr ni...so sabar erk...layan jer keje tu...if ko x ske ko take it positively...ko pk jer ko wat tu utk tmbah knowledge & experience utk future career ko...don give up k...

p/s:pd pndpt aku, ko jgn resign dulu.tunggu dpt kerja baru, baru resign.aku dulu cmtu gak nak resign.tp bila pk2 rse cm high risk sgt...klo dpt keje lain, mmg Alhamdulillah...tp klo x dpt susah gak...coz nak byr duit kete, ytn lg,...hmmm

ELLY berkata...

eh lupa lak...bkn ko sorg jer rasa cmni...aku pon rasa gak menda yg sama...

kaSih.CinTa.GadiS berkata...

shie:aku pon rs nk slamber bwat cm ko dlu..
tp akak aku xde nursery plak..klo x leh gak!leh jadik cikgu tempat ko x?hihihi..

elly:ko mmg advisor aku yg plg best sejak stdy dlu ar..ko slalu nasehatkn aku bile aku tgh down.thx dear..

aMAZy EVE berkata...

this phase mmg sumer org penah rasa...in fact aku pung sama sista...ko byg kan la dr graphic ker marketing-wise...but aku rasa mender ni kejap jer...then ko akan ok...like me...im enjoy doing marketing site nyer work...though my passion is on design..

gambateh sista!

juelee berkata...

aku pun mengalaminye am...
huhuu memang benciiii sampai skang aku agak rimas ngan keje aku...
walaupun still jaga projek tapi sekadar monitor je la...
huhuhu
sabar ye..skang ekonomi tak tentu neh..kalau benti payah nak cr keje..